0

Експерти от Университета по архитектура ще следят ремонта на Граф Игнатиев и градинката пред „Св. седмочисленици“. Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато всъщност ремонтът не е приключил, аз възложих контрол на контрола, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя провери реконструкцията на бул.“Пенчо Славейков“, движението по който ще бъде пуснато изцяло на 21 октомври.

Представители на УАСГ вече бяха на обекта, направиха първите огледи. Ще разчитам на тях, както по отношение на допълнителни анализи на материалите в лабораторията на университета, така по отношение на начина на изпълнение“, обяви тя.

„Много спекулации чух през последните дни. Разбира се гражданите имат правото да се интересуват и да дават своето мнение. То е важно за мен. Но спекулации от политически сили и техни привърженици не мога да приема, когато става въпрос за неверни твърдения“, заяви Фандъкова.

Кметът обясни, че има сериозни бележки по отношение изпълнението на задачите на строителния надзор. Вече ги санкционирах със 100 хиляди лева. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Казала съм им какво очаквам от тях – специалисти, експерти, инженери, които да са непрекъснато на обектите. И в момента там има хора. Но аз искам предварително те, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре“, каза още столичният кмет.

Тя цитира sms от хирург, изпратен до общински съветник от ГЕРБ: Затова не пускаме на свиждане по време на операция, написал медикът. Гледката е неприятна, както и по време на ремонт, но е важно крайният резултат да е добър, обясни Фандъкова.

„Мога да приема всичко, но не е свързване на името ми с корупция. Тези, които познават и мен и работата ми, много добре знаят, че през целия си живот не съм взела стотинка под формата на корупция. Няма и да взема, категорична беше Фандъкова.

Искането за оставка на главния архитект Здравко Здравко Фандъкова коментира: Конкурсът е проведен от бившия главен архитект Петър Диков, с когото се разделих неслучайно, това искане е закъсняло с няколко години. 

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: offnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *