0

В късните 80 години на XX в. внучката на известния гений, Евелин дарява 1400 писма от Айнщайн на Еврейския университет в Йерусалим. Заръката на Айнщайн е съдържанието на писмата да бъде публикувано поне две десетилетия след смъртта му.

Ще ти разкрием едно от писмата, адресирано от Айнщайн до дъщеря му Лизерл

„Когато предложих теорията на отнсителността, много малко ме разбраха и това, което сега ще разкрия на човечеството, също ще се сблъска с неразбиране и предразсъдъци.

Помолих те да пазиш това писмо колкото е необходимо. Години, десетилетия, докато обществото е достатъчно развито, за да приеме това, което ще обясня по-долу.

Съществува изключително мощна сила, за която науката до сега не е намерила официално обяснение. Това е сила, която включва и управлява всички останали и стои зад всяко явление, което се случва във вселената и все още не е идентифицирано от нас. Тази универсална сила е любовта.

Когато учените търсят единна теория за вселената, те забравят за най-мощната невидима сила. Любовта е светлина, която осветява тези, които я дават и получават. Любовта е гравитация, защото кара някои хора да се привличат от други. Любовта е сила, защото умножава най-доброто, което имаме и предпазва човечеството от самоунищожение в сляп егоизъм. Любовта се разгръща и разкрива. За любовта живеем и умираме. Любовта е Бог и Бог е любов.

Тази сила обяснява всичко и придава значение на живота. Това е променливата, която дълго игнорирахме. Може би защото ни е страх от любовта, защото това е единствената енергия във вселената, която човек не се научил да управлява според волята си.

За да придам изражение на любовта, направих проста замяна в моето най-известно уравнение. Ако вместо E = mc2, ние приемем, че енергията за изцеляването на света може да се получи чрез любов, умножена по скоростта на светлината на квадрат, стигаме до заключението, че любовта е най-мощната сила, която съществува. Защото тя няма граници.

След провала на човечеството в използването и контрола над останалите сили във вселената, които се обърнаха срещу нас, е наложително да се подкрепим с един друг вид енергия…

Ако искаме нашият вид да оцелее, да намерим смисъла на живота, да спасим света и енергията и всяко съзнаващо същество, което го обитава, любовта е точният и единствен отговор.

Виж още: 6 признака, по които да познаеш твоята сродна душа

Може би още не сме готови да направим бомба от любов. Устройство, достатъчно мощно да унищожи напълно омразата, егоизма и алчността, които опустошават планетата.

Въпреки това всеки индивид носи в себе си малък, но мощен генератор на любов, чиято енергия чака да бъде освободена.

Когато се научим да даваме и да получаваме тази универсална енергия, скъпа Лизерл, ние ще потвърдим, че любовта побеждава всичко, че е в състояние да се издигне над всичко. Защото любовта е квинтесенцията на живота.

Дълбоко съжалявам, че не бях в състояние да изразя това, което е в сърцето ми, което тихо бие за теб през целия ми живот. Може би е твърде късно да се извиня, но тъй като времето е относително, трябва да ти кажа, че те обичам и благодарение на теб достигнах до върховния отговор!

Твой баща,
Алберт Айнщайн“

Съществуват противоречия дали авторът на писмото наистина е Айнщайн. Независимо кой го е написал, то съдържа много истина и с всяко следващо изречение те кара да се замислиш.

Източник : papataci.com


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *