0

 

Майка на 4 деца върти строителен бизнес в Благоевград. Тя управлява фирмата си сама и по цял ден шпаклова, боядисва и кърти, наравно с подчинените й мъже. Янка Попова е в тежкия занаят вече 17 години и успешно съчетава ремонтите и грижите за децата, съобщи Нова тв.

Едва завършила образованието си, тя започва работа на строителната площадка. Първите години в занаята са трудни, защото старите майстори често я подценяват.

„Когато разбрерат, че става въпрос за жена, се чудят дали ще успея да им шпакловам апартамента, да го боядисам“, казва Янка.

Тя споделя, че винаги може да познае коя стая е ремонтирана от мъж и коя – от жена, защото майсторите обикновено действат с голям размах и не пазят особено чисто, а жените са по-грижовни и обичат да изпипват детайла. Попова назначава неопитни хора във фирмата си, за да им даде шанс за реализация. Според нея всеки може да стане добър строител, стига да има добър учител.

„Децата ми дават сили. Те са моят стимул в работата и в живота“, категорична беше бизнесдамата-строител.

Най-големият й син сега е на 20, а най-малкият – на 10 години. Когато не са на училище, всички й помагат, а досега няма ремонт, който да им се е опрял. Въпреки че има образование на финансист, Попова не мисли за друга професия.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Petel


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *