0

Кристина Танева е на 27. Родена е в Девин, но от шест години живее и работи в Лондон. Определя себе си като противоречива личност – силно емоционална, но и много търпелива. Има болезнено чувство за справедливост, но и комплекс „да не би да те обидих?“. Пряма е само с близки хора, дори жестока в прямотата си понякога. Обстоятелствена, критична и самокритична. Невъобразим инат, който от години се учи да контролира. Заинати ли се за нещо, няма отказване. Именно това е помогнало на Кристина да свали цели 20 килограма в рамките на 3 месеца. Как е постигнала този възхитителен резултат ли?   

Начинът, по който отслабнах ли? Много воля и старание!

В България бях професионална спортистка – тренирах волейбол по два пъти на ден. Не се хваля, но винаги съм била стройна, висока и стегната. Реших да замина за чужбина заради обучението си и предложението за работа, което получих в Лондон. Със започване на новия живот спрях тренировките. Работата ми беше в офис по 10-12 часа пред компютър… храних се нередовно и в повечето случаи с бързи храни – бургери,газирани напитки, чипсове…

 

…усещах, че качвам килограми, но не можех да се мотивирам достатъчно, за да спазвам диета.

Започвах няколко пъти различни хранителни режими, но ги прекъсвах на втората седмица…

здравословна диета сваля 20 кг за 3 месеца

преди…

До голяма степен брат ми беше основният виновник да предприема това мое отслабване. Той е запален спортист, много активен и с много силна воля. Много добре преценява с какво и кога да се храни. Постоянно ми говореше, че съм на 25 години и

ако сега не се погрижа за тялото си, ще е прекалено късно и много по-трудно после.

Веднъж бях на шопинг с него и няколко приятелки… Няма да забравя –

влязох в съблекалнята с 4 размера дънки – M, L, XL, XXL. С много зор едва обух XXL и изглеждах ужасно.

Когато се прибрахме, брат ми ме накара да се кача на кантара… и познайте! 90 кг! ? Каза ми, че съм изглеждала много зле и че в лицето съм приличала на сумист! Да не съм му се обиждала, но пък било поправимо.

Убеждаваше ме как работата ми е свързана с продажби, договори и т.н., а външният вид е първото, което бъдещите ни спонсори гледат, дори преди да започна да ги убеждавам за съвместна работа. Поплаках си. Стегнах се, погледнах се в огледалото и…

наистина изглеждах зле. Като малко бизонче ?

Написах на голям лист хартия (не се смейте):

Кристино! Спри да ядеш, ще удариш СТО и никога няма да намериш човек, който да се влюби в характера ти от пръв поглед!

и го залепих над хладилника вкъщи. След около два дни реших да опитам 90-дневната диета… знаех я от приятелка, която ме убеждаваше, че помага и че с нея е свалила 14 кг преди сватбата си!

Бях много песимистично настроена, но бях решена този път поне да опитам!

здравословна диета сваля 20 кг за 3 месеца

след!

Направих си календар с празни дни (квадратчета), започнах да готвя всяка вечер вкъщи менюто си за следващия ден… Пиех вода до пръсване, дори когато не ми се пиеше… Резултатите не закъсняха!

След около месец кантарът показваше 82 кг! ?

Дънките вече ми станаха широки, което ме мотивираше още повече!

След втория месец вече тежах 77 кг! Започнах да получавам и сериозни комплименти ? Продължавах.

Записах се отново на волейбол три пъти в седмицата, свикнах да се храня бавно и по малко.

След третия месец достигнах така желаните 69.5 кг.

Висока към 177 см и днес тежа точно 70 кг – влизам в М размер – моят размер!

Чувствам се уникално! Чувствам се красива, изпълнена с енергия, усмихната, лъчезарна и с високо самочувствие!

Най важното е, че доказах на себе си, че мога. Свикнах да се храня бавно и с малки порции.

При 90-дневната диета се редуват четири дни с различни видове храни. Всичко е позволено да се хапва. Така организмът поема всичко необходимо за нормалното функциониране. Не бих си позволила друга диета, защото съм много против моно диетите, които ограничават организма от ценни хранителни вещества.

Първи ден – само протеини. На закуска се хапват плодове, но от един вид. Например, две ябълки или два портокала. Обядът е не по-рано от 12.00 ч. Моят беше винаги в 13.00 ч. Всеки ден обядът и вечерята трябва да са от един и същи вид храна. През първия ден са месо и млечни продукти – омлет, риба, пилешко, свинско, телешко месо с всичките им различни начини на готвене. Салата и задължително филия хляб, по възможност пълнозърнест на принципа на ръчната диета! Вечерята е преди 20.00 ч., желателно е по вид да е като обяда, но наполовина като количество. Ако пък не може да е същия вид като обяда, то поне да е от същата група за деня. Примерно, моят обяд в първия ден е бил пържола със салата и мъничко пълнозърнест хляб. За вечеря понякога съм хапвала риба или омлет. Друго важно е, че в първия ден не може да се яде нищо от другите три дни, т.е. не може примерно месо с ориз или пиле с картофи.

Вторият ден е ден на скорбяла и пак закуска плодове. Обядът и вечерята са по избор варени картофи, ориз, грах, леща, боб, царевица…

Третият ден е моят любим – тестени продукти и сладко! Тук са пиците, тортите, сладкишите, спагети, макарони… Естествено в умерени количества ? Важно е между обяда и вечерята да има минимум 4  часа отстояние.

Четвъртият ден е предназначен за витамини – хапват се само плодове и зеленчуци. През два часа са храненията, но плодовете трябва да са едни и същи по два броя.

Редуват се всички тези дни четири дни, а всеки 29-ти ден е воден! Пада се след плодовия. Това е най-трудният ден, но пък пречиства организма до неузнаваемост. На сутринта след водния ден ти идва да летиш!

здравословна диета сваля 20 кг за 3 месеца

Всяко нещо е трудно, когато го започваш, но си заслужава, щом го завършиш успешно и видиш резултата. Самочувствието е много важно за една жена. Успехите в любовта, ако щете, в работата дори зависят от самочувствието. А самочувствието, което придобива една добре изглеждаща жена, не може да се сравни с нищо друго.

Искате ли да сте здрави, красиви, щастливи и млади?! Влезте в залата и изхвърлете всичко нездравословно от хладилника! Започнете най-добрият за Вас хранителен режим или поне ограничете вредните си навици и промяната няма да закъснее.

Източник: delo.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *