0

Сестрата на Цвети Пиронкова – Елисавета, проби с творбите си в Ел Ей. За успеха й се похвали самата тенисистка.

 

Елисавета Пиронкова от години твори в САЩ

Красивата Елисавета от години живее в САЩ, но за пръв път става част от подобен проект – да изрисува най-новата сграда на престижния университет „Лойола Меримаунт“ с графичен стенопис. Сред възпитаниците на учебното заведение са звезди като сина на Краля на попа Майкъл Джексън – Принс Джексън, носителя на четири „Оскар“-а за музиката на „Гладиатор“ и „Скорост“ Боб Биймър, холивудската актриса Мила Кунис, както и адвокатът на О. Джей Симпсън – Джони Кокран.

 

Графиките на Елисавета са изработени изцяло на ръка

 

„Това е едно от най-интересните неща, които съм правила досега! Спечелих конкурс на университета за графичен дизайн на масивен стенопис, рисунките ми бяха изписани на две стени, таван и под в главното асансьорно лоби. Рисуването на ръка и минималната фотошоп обработка ми отнеха близо 3 месеца работа“, разказва за успеха си Елисавета. Сестрата на бившата №1 в родния тенис е изрисувала ръчно хиляди миниатюрни детайли върху стените, които се преплитат в четири мащабни произведения. „Детайлите са въображаеми и са свързани най-вече с живота в университета и студентските преживявания. За мен бе истинска чест да оставя следа креативност там“, разказва Елисавета. Проектът на българката се нарича „Тухлен двор“, а студентите от края на август вече се радват на рисунките на българката. Тогава и отваря врати най-новата сграда на престижното висше училище в САЩ.

 

Цвети Пиронкова се гордее със сестра си

„Сградата, в която се помещава стенописът ми, сама е произведение на модерния архитектурен дизайн. Чувствам се истински признателна за този шанс да покажа изкуството си в Лос Анджелис – една от културните и тек столици на света“, разказва още Елисавета. Успехът и талантът й не са случайни. Дядото на Цвети и Елисавета е един от най-големите таланти на българската живопис – художникът и творец Енчо Пиронков.

 

Източник: Днес.БГ


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *