1

„Здравейте, плажуващи в Гърция и Турция. Пиша ви да се ожаля. Ама то нашето в Поморие живот ли е? Че тя температурата на въздуха едва достига 28 градуса, не е като при вас над 40, а и подухва приятен ветрец.

Кошмарно е да можем да излизаме на разходки и през часовете 11-17, а не сме като при вас затворени и на климатици, да си почиваме в стаята. Ами температурата на водата при нас е 26 градуса, в морето нямаме нито една медуза, по плажа нямаме камъни и какъв ужас – можем да влизаме във водата боси, а не задължително с аква обувки.

Абе мъка, ви казвам, мъка е при нас. А на плажа място достатъчно има, че да не можеш да го обходиш пеш. Не е като при вас с ивица от два метра широчина. А и бирата, и сладоледът при нас едва 3-4 лева, друго щеше да е да давахме по 5 евро, като истинските европейци.

Абе, не е за говорене. Хайде, че ме чака 906 метра плажна ивица на Южен плаж. Хубав ден“.

Този къде ироничен, къде не съвсем пост на потребител в социалната мрежа Фейсбук предизвика оживена дискусия. Темата – къде е по-хубаво на море – в България, или в Гърция?

„Толкова глупости изписа. В Гърция от май има туристи, вие се радвате от няколко дни. Юни месец имаше по курортите, колкото август в България. И колкото и да са жеги, хората са на плажа, а вечер има средиземноморски бриз. Аптеките не са им пълни с посрали се туристи от кофти храна и Ешерихия коли от “чиста вода“… а и не им спират питейната вода всяка седмица. Даже не ми се и случвало. И вечеря в Гърция ми е по-евтина от България. Само алкохолът е скъп и така и трябва“, отговори му друг нашенец.

А как мислите вие?

Източник : plovdiv24.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

1
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *