0

Пилешкото месо отдавна е спечелило привързаността на потребителите и не само поради достъпната си цена.

Освен това е отличен източник на хранителни и полезни вещества, необходими на човешкия организъм!

Може би всеки от нас има любимо ястие с пиле, особено след като то може да се приготви по много начини. Какви са ползите от пилешкото месо и колко често може да се консумира.

Какви са ползите от пилешкото месо?

Пилешкото месо е източник на много хранителни вещества и има много полезни свойства за организма. Ето основните му предимства:

Висококачествен протеин, който е необходим строителен материал за клетките, мускулите и другите тъкани на тялото.

Ниско съдържание на мазнини. Пилешката кожа съдържа повече мазнини, но самото пилешко месо е относително нискокалорично. Съдържа по-малко наситени мазнини в сравнение със свинското и говеждото месо.

Витамини и минерали. Пилешкото месо съдържа витамин В6, ниацин, селен, фосфор и др. Тези хранителни вещества са важни за здравето, метаболизма и функционирането на тялото.

Желязо, необходимо за хемопоезата и нормалното функциониране на организма.

Ниско съдържание на сол. В сравнение с други месни продукти, пилешкото има ниско съдържание на сол, което го прави по-малко вредно за сърцето и артериите.

Лесно за смилане. Пилешкото месо се усвоява по-лесно от тялото в сравнение с други източници на протеини.

Страхотен вкус и много начини за приготвяне. Пилешкото месо може да се вари, пържи, задушава и пече. Използва се в разнообразни ястия, които отговарят на различни диети и вкусови предпочитания.

Разбира се, важно е рационално да се включи пилешкото месо в диетата, следвайки препоръките за диетично разнообразие и като се вземат предвид индивидуалните нужди и ограничения.

Колко често можете да ядете пиле

Ниското съдържание на калории и лесната смилаемост на пилешкото месо го правят много популярно. И все пак трябва да спазвате определени стандарти при консумацията на пиле. Ако го готвите всеки ден, това може да доведе до хранителни разстройства.

Диетолозите съветват да ядете пиле три до четири пъти седмично, като консумирате 150-200 грама наведнъж. За да си осигурите балансирана диета, не забравяйте да я допълвате с риба, яйца, млечни продукти и други видове месо.

Как да изберем пиле

При избора на пиле е важно да се уверите, че не е третирано с непозволени химикали и антибиотици. Най-добре е да купувате продукти от доверени производители. Ако се съмнявате в качеството на пилето, изберете филе сред останалите части и не забравяйте да го накиснете преди готвене.

Вече знаете какви са ползите от пилешкото месо и колко можете да консумирате. Това ще ви помогне да планирате оптималната диета за цялото семейство!


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *