0

Най-добрият начин да поддържате тялото си здраво е да не се самолекувате. Вместо да предписвате хапчета, лекарства и витамини, по-добре е да се подлагате на медицински преглед веднъж годишно.

Но понякога човек си мисли, че всичко е наред с него и няма нужда да бърза из клиниките. В този случай трябва да наблюдавате сигналите на тялото.

Ето какво може да се случи, ако нямате достатъчно протеини в менюто си.

Често боледувам

Имунната система може да е първата, която реагира на липсата на протеин. След като сте били ваксинирани срещу грип или други заболявания, но сте прекарали целия сезон в отпуск по болест, трябва да помислите за коригиране на менюто си.

Чувствам се изморен

Ако това е постоянна умора и слабост, това също е причина да се замислим дали тялото ни има достатъчно от всичко. Ако няма достатъчно протеин, тялото започва да разгражда мускулите, което причинява умора дори след дълга почивка.

Промени в настроението

Ако чувството на безпокойство се замени с раздразнителност, това също може да е следствие от липса на протеин.

На този фон могат да започнат проблеми с ноктите (те ще станат чупливи), косата, кожата няма да е толкова гладка и често може да бъдете преследвани от чувство на глад.

В допълнение, сигурен признак за дефицит на протеин е намаляване на нивата на хемоглобина в кръвта, загуба на мускулна маса, слабост, дълго зарастващи рани и драскотини, проблеми с вниманието и паметта.

В такива случаи е още по-наложително да се потърси медицинска помощ.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *