0

Поинтересувайте се от произхода на името, което сте избрали за бебето – неговото значение определя енергията, която то носи в себе си и, следователно, може да повлияе на човешката съдба.

Психологът и писател Олга Романив изброява 8 имена, които носят щастие на притежателите си повече, отколкото останалите по нейно мнение, защото притежават особена сила, пише letidor.ru.

За момчета
Когато се роди момче, родителите му се надяват да стане смел, решителен, добър и силен мъж. За да се развият тези качества, детето трябва да бъде наречено с име, което носи в себе си енергия, благородство и победа.

Александър
Буквално означава „защитник“, а какво е защитникът? Силен, добър и благороден син. Момчетата с това име се ползват с авторитет сред връстниците си, а когато пораснат, и сред жените.
Известни Александровци: Македонски, Пушкин, Невски
Никита
Името е с древногръцки корени и означава „победител“. Той винаги ще се старае да постига максимален резултат, независимо с какво се занимава. Той иска, може и знае как да получи това, което му е необходимо.

Такива момчета обикновено израстват грижовни синове, надеждни съпрузи и бащи в своите семейства.
Известни личности: Никита Михалков, героинята Никита
Василий
В превод от древногръцки означава „цар“ или „царствен“ и притежателите на това име обикновено имат много търпелив характер. Отличават се още с голяма активност, общителни са и никога не скучаят.
Дори малките Василиевци предпочитат да вземат инициативата в свои ръце и да достигат целите си, а възрастните мъже с това име се славят с безупречна нравственост.

Великият българин Васил Левски е един, но огромен пример за достоен човек.
Владимир

Историците така и не са определили откъде точно произхожда това име – от древногермански или старославянски, но значението му е еднозначно – той владее света.
Момчетата с това име са доста общителни и социално активни, а когато пораснат, притежават лидерски качества и мнението им се цени от околните.
Известни личности: Путин, Висоцки

Имена за момичета
Много женски имена носят в себе си корен на мъжко име, значението и характеристиките на което също се отразяват на съдбата на неговата притежателка. Ето четири имена, които могат да помогнат на момичето да бъде щастливо, нежно и женствено:
Анастасия

„Безсмъртна“ или „възвръщаща се към живот“. Мъжкото име Анастас, от което произлиза Анастасия, е позабравено в наши дни, докато женският му аналог, напротив, става много популярен.

Дете с това име може с усмивка да преодолее всякакви трудности и изпитания, които му се изпречат.
Порасналата Анастасия е силна жена, която си остава нежна и любяща. Анастасиите са прекрасни майки.
Известни личности: Принцеса Анастасия, Настася Кински.
Мария

Означава „госпожа“ от древноеврейски. Мариите са съпътствани от успех през целия си живот, съдбата ги дарява просто така, всъщност, собственичките на това име управляват сами съдбата си.

Те са много жизнерадостни, енергични, игриви, такива момичета могат да намерят решение на всеки проблем.
Известни личности: Мария Калас, Гроздева, Шарапова.
Любов
Това име е толкова красноречиво! Малките деца, наречени Люба, излъчват нежност и доброта, те никога не седят на едно место, винаги се стремят на узнаят нещо ново.
Порасналите жени с името Любов са грижовни, любящи и верни майки и съпруги.

Виктория
Името означава „победа“ и това е, към което се стремят жените – носителки на това име. Победата присъства и в личния им живот, и в кариерата, във всичко, с което се захванат.
Известни личности: Кралица Виктория, Бекъм.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *