0

Изчезналият преди осем дни 12-годишен Александър от Перник е открит. Новината бе потвърдена от МВР пред БТА.

 

Пред агенцията бащата Александър Цветанов каза, че момчето е намерено в изоставен завод край радомирското село Червена могила. По информация на „Нова телевизия“ детето е намерено от планински спасители в труднодостъпна местност. Бил е контактен и вече е откаран в „Пирогов“ за преглед.

 

Пред Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че детето е открито на около 20 км разстояние от мястото на изчезването. Той е в сравнително добро състояние. Обясни, че сформираният щаб от полицията в Перник е набелязал труднодостъпни райони, където е вероятно да се намира детето и затова в тези райони са включени планински спасители.

 

 

„След толкова много усилия, Сашко е намерен ЖИВ! Благодарим на ОД на МВР-Перник, на Община Перник, хилядите доброволци и на медиите!“, написа организацията Български студентски съюз в Перник. във фейсбук профила си.

 

В петък бащата на детето обяви парична награда от 100 хил. лв. за хората, които го намерят.

 

МВР съобщи, че в 16 ч. ще даде подробности.

 

Детето изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо по информация от бащата. В мащабната акция по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и над 9000 доброволци – освен жители на областта, в доброволните формирования имаше хора и от други райони на страната.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *