0

Мъж направи сравнение между България и Англия и показа във Фейсбук какво може да си купи за 23,60£, пише Sofia24.bg.

 

 

 

По думите му разбираме, че е вдъхновен от новината, с която ви запознахме преди няколко дни за българка, която живее на Острова и снима с телефона си в магазин на популярна хранителна верига. Тя показа на всички нас, живеещи в България, какви са цените на хранителните продукти в Англия.

Ето какво пише мъжът във Фейсбук:

 

„Защо съм в Англия?? При (минимална) заплата /5дни в седмицата по 8 часа/ в Англия 1500 паунда’ какво купувам! (минимална). Да приемем (средна) заплата в България 1500 лева колко струват тези продукти? (средна). Лидъл Англия и Лидъл България.

Не съм подбирал продуктите, защото рядко влизам в Лидъл.

 

 

 

Видях клипа на една жена в интернет за краставици, домати, масло и още други неща, та случайно и аз“.

„Виждам, че на храните няма ДДС, това автоматично прави +20% в България …но в България имаме много хрантутници! В Германия е 7% и цените са почти същите като на този касов бон!“, пише в коментар под публикацията друг мъж.

 

 

 

 

„Много тъжно е всичко…като имаш в предвид, че в момента цените в Лидл са се повишили. Аз пазарувам редовно и има завишение. И най-скъпото, което си купил е Гавискона, а не храната…“, гласи друг коментар.

 

 

„Колко струва билетчето в метрото на Лъндън и колко е билетчето в Софето или Варна ? Сигурно не ходиш пеша ? А една бира колко струва, за ракийката да не говорим. А това, че те имат за втора ръка човек не се измерва с никакви паунди ! Аман от преднамерени реклами на „западния“ начин на живот. И България ако не беше принудена да кувива ОРЪЖИЕ, самолети, курвети и ракети, щеше да е по напред от доста „западни“ страни. Дано ви дойде акъла на следващите избори“, гласи друг коментар.

 

 

„Ами супер, радвам се за човека. Нека е щастлив. А може ли да попитам би ли бил така добър да сподели и цените на горивата, наемите, цените на комуналните услуги и въобще като сме почнали направо целия пакет? Колко са разходите на месец на домакинството му за нещата от първа необходимост“, интересува се друг потребител в мрежата.

 

Блиц


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *