0

Новият изпълнителен директор на Спортния тотализатор Александър Тодоров получи изненадваща подкрепа от Украйна. Либерото на националния отбор по волейбол Жана Тодорова, доскорошна състезателка на шампионките от „Марица”, се изказа остро срещу нападките в парламента по адрес на Александър Тодоров. Оказа се, че реакцията й е напълно естествена, защото Александър е неин брат.

 

Ето какво написа Жана Тодорова (сега състезател на украинския Прометей Днипропетровск) в социалните мрежи на 26 януари точно след атаките срещу вписването на промените в тотализатора в търговския регистър:

„За пореден път се убеждаваме, че най-неграмотните, неморалните и корумпираните са най-наглите. Мафията, която прибираше ежегодно няколко милиарда публични средства. Тези, които докараха България до национална демографска катастрофа – близо милион българи са напуснали страната за последните десет години. Бих го нарекла не емиграция, а евакуация.

 

Точно отговорните за това, днес от трибуната на Народното събрание, говореха за престъпления. Циркът, който ни устроиха, беше заради смяната на ръководството на Българския спортен тотализатор.

 

Разбираемо е да има такава бясна съпротива, защото дружеството е било сериозна касичка за ГЕРБ и ДПС. Те ясно виждат края на своето облагодетелстване и се гърчат в отчаяни опити. Пожелавам успех и смелост на хората, които са длъжни да осъществят промяната“.

32-годишният Александър и Жана са родени в Хасково в семейството на военен. И двамата обаче са израснали в Пловдив, където новият шеф на тотото е завършил Английската гимназия.

 

Братът на най-доброто либеро в света на волейбола до 23 години бе избран за народен представител за пръв път през април 2021 г. Той бе четвърти в листата за Плевен, а водач в тамошната листа на ИТН е Радостин Василев, който по-късно бе избран за министър на младежта и спорта в правителството на Кирил Петков. Именно това министерство е принципал и кадрува в тотото.

 

Източник: Марица


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *