0

Невероятен пример за съпричастност! Стотици хора се наредиха на дълги опашка при минусовите температури пред Националния център по трансфузионна хематология в София, за да дарят кръв за 17-годишната Александра Нинова.

 

 

Ученичката от Софийската математическа гимназия бе блъсната от автобус на градския транспорт, докато пресича по пешеходна пътека в жк „Люлин“ в петък вечерта. Момичето бе транспортирано в „Пирогов“ с множество травми и в критично състояние.

 

 

Александра е настанена в детската реанимация, а лекарите се борят за живота й. Снощи близките на момичето призоваха за кръводарители, тъй като ако медиците успеят да стабилизират състоянието й, на Александра ще бъдат направени редица операции, за които е нужна кръв.

 

 

В отговор на призива още преди отварянето на кръвния център в София в 9 часа пред сградата се изви дълга опашка от хора.

 

Само за минути чакащите станаха десетки, а дори и следобед продължават да пристигат желаещи да помогнат. Към 13,30 ч към кръводарителския център прииждат кръводарители.

 

Репортер на OFFNews, който е сред желаещите да помогнат, съобщи за 62-ма чакаши на минусовите температури. В сградата също има опашки. Чакащите са общо около 150.

Вчера и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ отправи апел към гражданите за доброволно и безвъзмездно кръводаряване за нуждите на болницата.

 

 

Всеки ден болница „Пирогов“ се нуждае от кръв и кръвни продукти, за да може да оказва своевременна помощ на настанените за лечение пострадали лица, съобщават от лечебното заведение.

 

 

Оттам допълват, че повече от всеки друг път болницата има необходимост от безвъзмездни кръводарители с кръвна група „А“ (с резус фактор положителен).

 

 

Задължително условие е да се посочи, че дарената кръв е за нуждите на болница „Пирогов“, съобщиха от болницата.

 

Оф нюз


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *