6 вещи, които е по-добре да купувате втора употреба

Мнозина смятат купуването на вещи втора употреба като нещо, което правят само финансово затруднените хора. Истината е, че много държави по света предпочитат да купуват вещи втора употреба, не защото нямат финансова възможност, а защото искат да пазят природата, да използват вещи, които са в добро състояние и да изхвърлят възможно най-малко.

1. Кола – много хора си мечтаят за нова кола, но истината е, че стойността ѝ се губи толкова бързо, след като вече е излязла от магазина, че изобщо не си струва. Добре поддържаната и разработена кола втора употреба, може да бъде много по-добра покупка за едно домакинство, отколкото чисто новата кола. Сервизните разходи също са много по-малки, както и направата на застраховка – всичко се оказва по-изгодно за едно домакинство.

2. Дрехи – дрехите втора употреба са табу за много хора, но всъщност могат да се окажат страхотна покупка. В магазините за втора употреба има на практика почти нови дрехи, които често можете да откриете с етикета от магазина. Стойността им е в пъти по-малка, отколкото ако си ги вземете от актуалните колекции в магазините. Освен това хубавото на дрехите втора употреба е, че се вижда в какво състояние са, дори да са носени и ако са запазили качеството си, значи са чудесна покупка. Всички сме се ядосвали от чисто нова дреха, която сме закупили на висока цена и която се е съсипала още с първото пране.

3. Мебели – особено когато обзавеждате вила или дом, в който не живеете постоянно, мебелите, закупени от друго домакинство са чудесна идея. Ще спестите много средства и ще имате възможност да обзаведете напълно вилата си, така че да не давате прекалено много от бюджета си и да не усетите разходите чак с такава сила.

4. Инструменти – инструментите се оказват скъпа покупка, особено по-специфичните такива. Те не се захабяват, нямат значение дали са идеално чисти и нови, важното е да вършат работа и да са в добро състояние.

5. Книги – чудесна покупка, която може да се предава от човек на човек и винаги запазва същата стойност, както когато е нова, заради съдържанието, не състоянието на корицата. Така пазите природата, сдобивате се с чудесни четива и пестите от семейния бюджет.

6. Уреди за домашен фитнес – всички знаем колко скъпи са пътеките за бягане или кростренажорите, особено когато искаме да закупим хубава марка, за да знаем, че ще издържи дълги години. Уредите втора употреба обаче са чудесна идея. Една от причините за това е, че с времето те не се амортизират особено, а и всички знаем колко „често“ се използват у дома. Най-вече събират прах и от време-на време се сещаме да потичаме.

Източник: Актуално

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *