Копривщица е сред най-красивите кътчета в Европа

Японска класация нареди Копривщица сред най-красивите кътчета в Европа. Българският град попадна сред 30-те най-красиви места на Стария континент в класация на Японската асоциация на пътните агенти (JATA).

Класацията няма поредност и целта й е да популяризира атрактивни малки кътчета в Европа сред японските туристи. Според критериите в топ 30 са попаднали места, които не са популярни в японските медии и които не са пренаселени от туристи.

Копривщица се намира на 12 км от Подбалканския път, източно от София (на 110 км) и от Пирдоп (на 24 км). Градът е разположен в живописната долина по течението на река Тополница, в планински район, централна част на Същинска Средна гора.

Копривщица е един от Стоте национални туристически обекта на Български туристически съюз. В града се помещава Архитектурно-исторически резерват, който работи без почивен ден.

Във възрожденското градче се намират 6 къщи-музеи, може да се насладите и на характерната възрожденска архитектура на някои от най-запазените и пищно украсени домове от епохата.Източник: rodnoto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *