В този град в Германия може да изкарате цял месец безплатно!

Немският град Гьорлиц е истинска находка за тези, които искат да се преместят в друга държава. Той се намира в най-източната част на Германия, в Саксония. 

Местните власти предлагат на всички, които искат да отидат там привлекателни условия – безплатна квартира и дори работа на първо време.

Според различни данни Гьорлиц наброява 54-56 хиляди жители. Източната му част граничи с Полша, двете страни са резделени от река Нейсе.

Градчето оцелява по време на Втората световна война, разрушенията не му повлияват. Затова и сега той е истинска находка за туристите – там са се съхранили всякакви исторически сгради, забележителности и уникални места.

Например, на площад Унтермаркет се намира удивителната Арка на шепота, построена в готически стил.

 

Ако застанете в единия край на своеобразния тунел и произнесете шепнешком дума, човекът, който стои от другия край ще ги чуе съвсем ясно.

В града може да видите и един невероятен, старинен паметник на културата и архитектурата – Научната библиотека, открита още през 18-ти век. Сред редките книги и ръкописи там се пазят чешки издания, датиращи от 11-ти век.

 

Но с това забележителностите за туристите не свършват. Могат да разгледат местната гимназия, която е със старинна архитектура, бившите казарми или сградата с цвят на сияещо слънце, наречена Златното дърво, кулата Николайтурм от 13-ти век и много други прекрасни места.

Този град е наистина находка за туристите – броят на забележителностите включва четири хиляди сгради със стара архитектура, музеи, кули, а също и средновековно гробище.

 

Градчето наистина прилича на европейска кутия със съхранени по чудо скъпоценности.

Не случайно то е притегателно и за филмови режисьори, които избират да снимат там заради идиличната атмосфера.

В градчето се намира и единствената, оцеляла на територията на Саксония, старинна еврейска синагога.

И ако всичко това още не ви е привлякло интереса, от управата на градчето предлагат много исторически сгради, където може да живеете.

Тихото и зелено градче е населено основно с пенсионери и именно заради това в момента се търсят млади хора, които да му предадат отново живот.

Затова и е взето решение да се привлекат немци от други части на страната, както и чужденци, мечтаещи да се устроят там.

 

Предложението е точно за тези, които са уморени от бурния живот в големите градове и предпочитат да се устроят като фрийлансъри на работа.

В момента седем хиляди жилища очакват желаещите да се заселят на това наистина прекрасно и идилично място.

Перспективите са повече от привлекателни. На всеки, който поиска да се пресели там, се предлага избор от три жилища и също толкова варианти за работа.

 

И ако това не ви е достатъчно – цял месец новите жители на градчето ще могат да живеят там напълно безплатно. След това, ако има работа, няма да е проблем да изплаща разходите.

Градът приема предложения както от единични мигранти, така и от семейства.

Източник: Блиц

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *