0

Писмото на музиканта Джони Кеш до съпругата му певицата Джун Картър беше обявено за най-великото любовно писмо на всички времена. Според допитване на застрахователната компания „Beagle Street” писмото, написано през 1994 г. за 65-я рожден ден на Джун е най-затрогващото обяснение в любов.

Между това писмо стоят 30 години съвместен живот, известно време забранена любов, много страст, много пороци, но и много силни чувства, които винаги побеждават.

Когато Джони и Джун се запознават, той е женен за Вивиан, а тя за кънтри певеца Карл Смит (с който имат дъщеря на име Карлин). След развода си с Карл, Джун се омъжва за Едуин Рип, от който има още една дъщеря, Розан.  Скоро обаче се развежда и с него.

Пристрастността на Джони Кеш към наркотици води до ареста му в Ел Пасо през 1965 г. при опит да прекара през границата амфетамини скрити в китарата му. Цялата му кариера и бъдеще са заложени на карта, но Джун му помага да преодолее страстта към алкохола и наркотиците и да възвърне вярата си в Бог. 

По време на безкрайните турнета, Джун и Джони се сближават, но се събират като двойка едва след едно десетилетие. Джун Картър е съавтор на един от най-известните хитове на Джони Кеш – “The Ring of Fire” – любовна песен, която, по нейни думи, изразява точно как се е чувствала тя в началото на връзката им. 

Джун умира през май 2003 г., а съпругът и Джони Кеш я последва само няколко месеца по-късно, през септември същата година.

А ето и какво пише Джони в прочутото си писмо до своята най-голяма любов:

„Честит рожден ден, принцесо, Остаряваме и свикваме един с друг. Мислим еднакво. Четем мислите си. Знаем какво иска другият, без да се налага да питаме. Понякога се дразним. Може би понякога се възприемаме като даденост. Но от време на време, като например днес, осъзнавам какъв късметлия съм да споделям живота си с най-прекрасната жена, която съм срещал. Ти все още ме удивляваш и вдъхновяваш. Влиянието ти ме прави по-добър. Желая те, ти си причина номер 1 за съществуването ми. Обичам те много. Честит рожден ден, принцесо

Джон“

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: edna


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *