0

Диляна Дякова е най-красивата българка. Тя е на 35 години, по професия цветар и точно като красивите растения, с които се занимава, блести с естествена красота.

Натуралната й визия е причината, Диляна да привлече вниманието и на румънската фотографка Михаела Норок, която я кани в проекта си „Атлас на красотата”.

В енциклопедията са включени над 500 портрета на красиви жени от всяко кътче на света. Всяка от тях има собствена история. В търсене на уникалните си модели, Михаела обикаля Таджикистан, Америка, Индия, Етиопия и много други страни.

Стига и до България, а още в центъра на столицата вниманието й грабва Диляна. Историята й също я печели–момичето е отгледано само от майка си, едва на 16 започва да работи като цветарка и се справя сама с живота.

„Чувствам се много поласкана. Нямам кой знае какво самочувствие и бях изненадана, когато Михаела ми предложи да ме снима. Аз съм само едно работещо момиче, не се приемам за най-красивата българка.

Дори когато се срещнахме с румънския фотограф, бях много изморена. Може би е видяла в мен удовлетворение и щастие, и това я е привлякло”, споделя Дякова, пише „България днес”.

Красотата й е изцяло естествена и по нея няма нито една корекция. Тя е твърдо против изкуствената визия и това си личи.

„Красотата на жената не е само във външния й вид. Жената е красива, когато сама се бори в живота, когато е силна, когато респектира.
Хората са красиви сами по себе си с постиженията си, а не с изкуствена визия.

След 40 години с какво ще е актуална една жена, ако няма качества, ако не е духовно красива”, допълва още родната красавица.

За нея най-голямото постижение в живота са цветята. Докато работела още като ученичка в цветарски магазин, решава да си направи собствен такъв със сестра си.
И се получава.

Диляна обаче се омъжва, ражда две деца и завършва две магистратури, преди да се върне към призванието си отново. Преди 4–5 години обаче се връща към цветарството и е щастлива от това.

Въпреки че работи с дни, никога не се е предавала.

„Цветята са едно призвание. Това е животът. Много тежка работа, макар всички да казват, че е красиво. Не, не е красиво! Много е трудно, изисква големи усилия, но си заслужава”, споделя още Дякова.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: 7dnibansko


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *