0

Орехи – трябва да ги имате на разположение през цялата година, но само през есента този продукт може да донесе максимална полза. В периода, когато листата започнат да се оцветяват в жълто, е важно да се складира нова партида, така че хранителните вещества да не губят силата си.

Смес от орехи и мед отдавна се използва като много силен лечебен агент. Не всеки знае за нейните предимства, а редакционният ни екип ще ви разкаже защо трябва да се сдобиете с нея

 

Мед с ядки

мед с орехи

Пресните орехи са богати на йод и други полезни вещества. Колкото по-дълго се съхраняват, толкова по-слаби стават лечебните им свойства . Ето защо ядките от миналата година не са подходящи за подготовка на специална смес, която може да се нарече семеен лекар. Неговото влияние се простира оо цялото тяло. Ако добавите сушени кайсии, сини сливи и лимонова кора, можете да подобрите ефекта.

Медът е естествен консервант и запазва всички полезни вещества. Важно е да се отбележи, че сместа е готова веднага след смесване и без топлинна обработка, което спестява витамините. И сега повече за всички свойства на тази комбинация от продукти .

Възстановява тялото

След като тялото е преодоляло болестта, то е изправено пред еднакво трудна задача – възстановяване. Понякога отнема много време просто защото тялото няма подкрепа. Медът с ядки се предписва на пациенти след вирусни заболявания, инфаркти и фрактури, комплексът от микроелементи е толкова широк, че възстановява след всякакво заболяване.

мед с орехи

Подобрява сърдечно-съдовата система

Витамин B6, съдържащ се в това просто лекарство, допринася за образуването на кръв и кръвни телца. Циркулаторната система по-добре доставя на органите кислород и намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.

Помага да мислим

Мастните киселини, съдържащи се в ореха, наистина ускоряват умствените процеси и подхранват мозъка. Сякаш самата орехова форма говори за какво е тя.

мед с орехи

Укрепва имунната система

В допълнение към увеличаващата се тъканна регенерация, тази смес допринася за развитието на силен имунитет. През есента това е особено важно, но никога не е излишно и в други моменти на годината.

Сместа от мед и ядки има противовъзпалителни свойства, но като правило е слабо усвоена. Ядките са прекалено твърди, за да увеличите абсорбцията на всички хранителни вещества, препоръчваме да ги начукате на малки парченца с нож или блендер и след това да разбъркате с мед. Ето я и рецептата!

Как да си приготвим орехи с мед

мед с орехи

Нестандартният метод на подготовка е да ги смилате. Ще ви трябва 100 грама орехи и 2 супени лъжици мед.

Начукайте ядките, разбъркайте с мед. Добавете сушени кайсии, стафиди и лимон на вкус.

В стандартната рецепта почистените орехи се изсипват с мед в съотношение 2: 1.

Вземете една супена лъжица 15 минути преди хранене по време на периода на възстановяване и една супена лъжица сутрин в останалата част от времето, за да кажете сбогом на настинки , лошо здраве и слабост, главоболие.

мед с орехи

За децата този „наркотик“ е незаменим! На първо място,  е 100% естествен. На второ място, ефективен. Той ще замести скъпите витамини и ще допринесе за физическото и интелектуалното развитие на детето. Може би знаете други начини за приложение на домашна медицина ? Ще се радваме, ако ги споделите в коментарите.

Източник : bgnow.eu


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *