0

В този свят на война и политически катаклизми е много важно хората да бъдат добри и да си помагат. Няма значение от коя страна сте, дори и най-малкия акт на доброта е донесе повече любов и радост от всички богатства на света!

За съжаление стресът, умората, напрежението често ни правят равнодушни към проблемите на другите до момента, в който се окаже, че ние самите имаме нужда някой да протегне ръка и да ни спаси. Няма ненаказано добро, няма малко или голямо добро! Всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си!

Ние от екипа на Уникални снимки искаме да ти припомним някои добри примери за добротворство изнамерени от цял свят! Помни, ти си важен и трябва да бъдеш добър и щастлив! Прави добро и ще ти се върне! Бъди човек!

 

 

Този човек е учител. Той си е купил камион на три колелета. Превърнал го е в библиотека на колела. Обикаля цялата страна като мобилна библиотека, опитва се да внуши любовта към четенето на децата.  Колекцията от книги, която притежава наброява над 1000. Той ги е закупил със собствени средства, всяка негова обиколка се превръща в събитие за местните деца.

 

Християни, заобиколени от мюсюлмани, така разпределени, че да могат всички заедно да се молят по време на размириците в Египет. Хората искат мир, а не война! Религията няма значение, всеки може да бъде добър човек!

 

Това прекрасно слонче е стъпило върху мина след което е загубило част от своето краче. Този човек се грижи за него и му поставя протеза.

 

 

 

Пенсионер построява по собствена инициатива „воден парк“. Всеки може да се възползва от него напълно безплатно. Там има всичко за да бъдат щастливи децата – пързалки в малък басейн, игрище за волейбол, мини-футболно игрище, различни видове люлки, площ за различни игри, табла, дървени стълби. И всичко това е работа на един пенсионер.

 

Афганистанец предлага чай на американските войници. Няма значение расата, пола, възрастта. Всеки може да бъде човек, това го носиш в сърцето си!

 

 

Младо момче рискува своя живот за да спаси тази малка сърничка по време на потоп.

 

 

 

Блок, вход – намиращ се в Хелзинки. Надписът гласи „ Намерени са 20 евро на стълбището между първия и втория етаж на 11 септември в 18.30ч.

 

Едно от местата за закупуване на билети за метрото е било счупено и е нямало работници, които да го поправят. Въпреки това пътниците оставили своите пари върху приспособлението.

 

Точно преди началото на футболната среща завалял порой. Това рязко променило климата и вятъра. Традиция било юношите да излизат заедно с играчите на терена. Израелските футболни играчи покриват украинските деца от дъжда.

 

Това младо момче израства в много бедно семейство, но винаги е мечтал да учи в университет. Детството му преминава много трудно – през целия си живот се грижи за психично болната си майка, но въпреки това получава най-високите оценки в училище. Неговата мечта се превръща в реалност.  Баща му по време на работа пада от голяма височина и остава парализиран за цял живот. Синът е трябвало да вземе решение дали да се грижи за болния си баща или да учи.

Трябвало е да се откаже от мечтата си, но получил разрешение да вземе своя баща в общежитието си и да се грижи за него. Получил и стипендия. Изводът е, че имаш ли мечта, колкото и трудности да имаш, винаги можеш да намериш начин да я сбъднеш! Всеки преминава през различни периоди в живота си, не се отказвай никога! След всеки залез идва изгрев!

 

 

Малко детенце подава вода на полицаи. Те са служители на реда и те имат семейство и заслужават любов и подкрепа!

 

Мъж видя, че слонче пада в дупка и убеждава непознат шофьор да спре и да му помогне. Докато чакат за помощ, хората решават да поемат сами инициативата по спасяването на животинчето.  Животните също имат нужда от любов, помни това!

 

 

Пожарникар се грижи за коала и и дава вода по време на горски пожар. Пази природата и не забравяй, че тя е дом за много животни.

 

 

По време на протести в Букурещ, дете дава балон във формата на сърце на униформен служител по реда.

 

 

 

10 000 души се събраха на площад в близост до къщата на 8 годишната Дилейли Браун за да пеят коледни песнички за нея. Миналата година на това невинно създание са му дали диагноза – миелогенна левкемия.

 

Този човек събу обувките си за да ги даде на бездомно момиче от Рио де Женейро.

 

 

Завършилите гимназия в сръбския град Пирот, решили да се откажат от скъпите бални рокли и костюми за бала, за да предоставят спестените средства на нуждаещите се. По време на този акт на доброта, се присъединили студенти и преподаватели. Общата събрана сума била 310 000 динара, които били разпределени между три семейства с тежко болни деца. В България това също се наложи като тендеция.

 

Източник: Уникални снимки , pik.bg

Помни! Когато правиш добро, дори да е малко, никога не е напразно! – Езоп

Сподели това с твоите приятели,  нека забравят за малко за напрежението, нека бъдат малко по-усмихнати и да знаят, че света всъщност не е толкова лошо място за живеене!

 

 


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *