0

Вая (Waya) е концептуален проект на Lazzarini Design, който в момента събира средства за реализацията си чрез краудфъндинг, като предлага на инвеститорите гражданство във Ваяленд (Wayaland) – конгломерат от плаващи платформи, пише profit.bg.

„Проектът е вдъхновен от архитектурата на маите, но с визията на египетски пирамиди в съчетание с японски храм“, казва основателят на Lazzarini.

„Гражданите на Вая ще бъдат хора, които обичат морето и свободата, които не са толкова привързани към градовете и цивилизацията“.

Основните пирамиди ще лежат на плаващи сутерени с площ от около 3000 квадратни метра с пристан за лодки на входа и ще бъдат на десет етажа, които ще се издигат на 30 метра над водната линия.

 

Те ще имат пързалки и водопади, които ще се спускат каскадно надолу, а спалните ще бъдат на горните нива.

Други големи пирамиди ще имат плаващи спортни площадки, а в група от по-малки плаващи конструкции ще има малки апартаменти и барове.

Конструкциите ще бъдат изработени от фибростъкло, въглерод и стомана, а всяко ниво може да бъде добавено, след като основата е закрепена в морето.

 

Всяка голяма пирамида ще има двигател, така че платформата може да маневрира самостоятелно на друга позиция.

 

Слънчеви панели и водни турбини ще генерират енергия, а воден резервоар под основата ще снабдява с питейна вода.

Архитектът оценява разходите за изграждането на първия хотелски апартамент за Waya на 306 908 паунда. В момента се събират средства, за да се построи модул от два етажа, позволяващ на потенциалните гости да поръчат престой в плаваща хотелска стая за близо 1005 евро на вечер.

 

Инвеститорите в проекта ще получат паспорт за Вая, който служи за покана за откриването през 2022 г. Те също така ще бъдат помолени да гласуват къде трябва да се позиционира един подобен проект.

 

Според архитектите, идеалното място е ОАЕ, но времето ще покаже.

Източник: БЛИЦ


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *