0

Простреляната красавица Симона Тодорова все ще се бори, за да възстанови говора си. Младата жена има затруднения с произнасянето на думи, след като куршум минава през мозъка й.

Именно това не позволява на разследващите да разпитат блондинката, заради която охранителят Михаил Станчев хвана пистолета и тръгна да убива.

Инцидентът потопи в кръв улицата пред хотел „Бахами“ на Слънчев бряг. Именно там Михаил причаква бившето си гадже Симона, с която се разделя месец по-рано. Девойката, родом от Дряново, живее в хотелска стая, осигурена от новия й шеф – хазартния бос Коста Николов-Миджурина. Започва работа при него в казино малко преди вендетата на Михаил.

Във фаталната вечер Миджурина чака Симона да я води на ресторант. Новата му служителка няколко пъти отклонява поканите, но в крайна сметка приема. Паркира лъскав „Мерцедес“ пред хотел „Бахами“, докато горе в стаята вече е 37-годишният Михаил. Той вдига пореден скандал на бившата си, която го отпраща. Обяснява му няколко пъти по телефон и в съобщения, че не желае да имат връзка и че мечтае за бляскаво бъдеще. Станчев отказва да приеме раздялата. Двамата са живели не повече от месец заедно. В крайна сметка Симона е категорична. Станчев губи почва под краката си и решава да отмъщава. Заканва се да очисти конкурента за сърцето й и напуска хотела.

На излизане вижда току-що паркиралата кола на Миджурина. Отваря вратата към шофьорското място и гръмва боса. Зад него изплашена до смърт тича Симона, опитвайки се да спре бившия си приятел. Следва изстрел в главата й и облечената в кадифена червена рокля красавица се строполява на тротоара.

В момента Михаил Станчев е в ареста в Бургас. Той и адвокатът му Красимир Кацарски нямат намерение да искат по-лека мярка, защото Станчев се страхува от вендета.

„Няма смисъл да искаме по-лека мярка, защото ще ни откажат. Към момента разследването е удължено с 4 месеца, защото има още много работа по случая. Назначени са над 10 различни експертизи“, разкрива пред „България днес“ адвокатът на стрелеца.

Той и клиентът му смятат да признаят вина, за да се опитат да облекчат присъдата на Михаил. За убийството на Миджурина и опита за убийство на Симона Михаил може да отнесе доживотен затвор. Ако се приемат самопризнанията му, присъдата може да бъде намалена на 20 години, коментират юристи.

„Особено ако се докаже, че е в състояние на афект, за какъвто разказва самият Михаил“, смята адвокатът му.

„Пистолетът е негов, законно притежаван. Самият той няма сериозни здравословни оплаквания и проблеми. Но наистина не помни момента, в който е стрелял. Казва, че е загубил представа за заобикалящия го свят“, подчертава защитникът.

Според близки до Станчев има друга причина, поради която не иска да излезе на свобода. В ареста е получил заплаха за живота си от близки на убития бизнесмен.

Под охрана, но на свобода в родното Дряново е и Симона. Там тя е ограничила контактите си до минимум. Баща й, който е местният полицейски шериф, се грижи дъщеря му да се възстановява на спокойствие. По-малкото братче на Симона – Тони, което тежко преживява случилото се, също е в ограничен режим у дома.

„Освен от психолог и логопед Симона е следена и от частен лекар, след като оцеля като по чудо. В момента напредва с изговарянето на думите, но много бавно. Затова все още е отложен разпитът й, като се очаква да се срещне с разследващите едва в началото на октомври“, коментират от близкото й обкръжение.

Източник: Днес.БГ


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *