-3

Бързо добилата популярност бутикова сладкарница на съпругата на екс-премиера Кирил Петков, Линда Макензи-Петкова, си търси нов член на екипа. Преди дни страницата на малкото местенце на канадката пусна обява за нов сладкар. Не се търси професионалист, а някой, който се занимава любителски със занаята, и да прави кафе за клиентите.

За полагания труд работодателят (в случая Линда) предлага заплата от 10 лв.

на час. Това научи „България Днес“ от доверен източник.

Бизнесът на Линда Петкова имал интерес към някой, който би работил със здравословни и естествени продукти – запазената марка на пекарната. Работниците в сладкарницата са заети по 10 часа на ден – от 10 до 20 ч. и работят по 14-16 работни дни на месец, като се сменят два екипа през уикенда. Грубата сметка показва, че това означава средно 100 лв на ден и до 1600 лв на месец.

Линда Петкова екип

Снимка: фейсбук-страница Amelie Sweet Shop

Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци. Тя съобщи, че вече приема поръчки за три вида от празничното лакомство – със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или шипков мармалад и орехи. Козунаците са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела и са подходящи за хора с алергия към глутен, уверяват в публикация на фейсбук страницата на сладкарницата. А бройките са много ограничени. Има малки по 450 г и големи по 950 г. Малките са по 34 лв., а големите – 59 лв. Следователно, за да си купиш един голям козунак, ти изхвърчава над половината заплата за деня.

По информация на „България днес“ екипа е напуснал досегашния сладкар, който бил 40-годишен танцьор. Като причина за напускането изданието изтъква, че условията не го удовлетворявали повече. Именно това е причината Линда Петкова да даде обява за нов сладкар.

 

Редакция: екип „За Жената

Заглавна снимка: фейсбук-страница Amelie Sweet Shop


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

-3
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *