0

Пенсионер от Дупница стана за срам, след като го хванаха при опит да открадне 300 г кашкавал от верига хранителни магазини. Срещу 69-г. Иван Ангелов от Дупница е образувано полицейско производство. Кражбата е извършена в понеделник около обяд, научи INFOBS

Репортер на “Струма” откри Иван Ангелов и го попита каква е причината да краде. Ето неговия отговор:

“Мои познати ми казаха, че махат баркода на продукта, който искат да откраднат, и излизат безпрепятствено. И аз реших да пробвам. Ядеше ми се кашкавал, а пенсията ми е малка и не мога да си позволя да платя 6,60 лв. за 300 г кашкавал, та пробвах и аз да мина, без да свирне алармата, но са ме видели на камерите.

Пропаднах от срам. Охраната ме задържа пред погледа на купувачи. Дойде и полиция, но не ме арестуваха. Взеха ми данните и ми казаха, че ще ме потърсят да дам обяснение.

„Възрастните клиенти започнаха много често да крадат, всъщност основно те. Младите не. Много пъти ги хващаме на касата. Изваждат няколко продукта от торбичката, а останалите скатават и си излизат”, разказа пред Lupa.bg служител от голямата търговска верига. За кражбите в магазина се усетили касиерки, които вече десетки пъти са откривали, че част от стоките остават в торбата, без да се показват за плащане.

Обикновено пенсионерите влизали с две стари торби, като в едната слагали стоката, която плащат, а в другата прибирали това, което ще изнасят „нелегално”. Измислили и друг хитър трик – на касата не пропускали да направят комплимент, за да разсеят вниманието на служителите.

Бабите и дядовците отмъквали най-често скъпа луканка, качествен кашкавал, някои пък взимали и по-здравословна храна като нахут, био подправки, зехтин, булгур и сокове.

Побелелите клиенти се изхитрявали като ученици и покривали с много малки пликче задигнатата стока, а на касиерките обяснявали, че в торбата има повечко найлон.

Заради зачестилите кражби в магазините, ръководството в търговската верига е взело мерки – ще се проверяват задължително торбичките със стока на събудилите подозрения клиенти.

Източник : newsbul.com


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *