0

Връзките често се определят въз основа на емоции, а емоциите и чувствата са две различни неща.

Затова, когато се развълнувате, можете да кажете нещо подобно, без изобщо да мислите за последствията. Ще отнеме много време, за да изчистите последствията от кавгата, ако вашият партньор все още има сили да се примири с чутото.

Експертите посочиха три фрази табу, чието съществуване е по-добре да забравите, ако връзките са важни за вас.

„Ти винаги…“

Продължението може да варира. Например:

  • правиш каквото си искаш;
  • мислиш само за себе си;
  • бягаш от отговорност.

И така нататък. И няма значение дали думата е „винаги“, „никога“, „постоянно“ или нещо друго.

Всяка такава опция отменя всичко, което е направено за вас преди и изключва алтернативни варианти, превръщайки връзката в чиста негативност, мрак и кошмар.

„Не те е грижа…“

Нека не измисляме продължение защо на партньора ви не му пука и не му пука. Не е факт, че това изобщо е така, както ви се струва.

Въпреки това, използвайки фразата, една от страните се опитва да обвини другата половина в нечувствителност, безразличие, отчуждение, превръщайки се в жертва на обстоятелствата.

„По-добре е без теб“

Алтернатива може да бъде класическата фразата за съсипания живот. Но времето минава и хората разбират, че всичко не е било толкова лошо.

Но думите вече са казани- и те подкопават доверието. Партньорът се чувства ненужен и не вижда необходимост от по-нататъшно помирение.

Почти невъзможно е да се изградят отношения без кавги и скандали. Но ако цените половинката си, тогава помислете как вашите думи и фрази могат да бъдат интерпретирани от вашата сродна душа.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *