0

Дядо Стефан от Велико Търново е на 92 години. Преди много години той слага  орех в джоба си. Това променило живота му из основи

Възрастният човек дава съвет на всички, които искат да променят живота си към по-добро. Цели 40 години дядо Стефан е отдал на изследвания за това как вредните лъчения от земните недра влияят на човешкия организъм. Мъжът е бивш полковник от Българската армия и архитект и е убеден, че всеки от нас трябва да открие своя начин да се предпазва от тези вредни лъчения.

За себе си дядо Стефан е открил оптимален метод, който е запазил живота и здравето му толкова много години. Той препоръчва един много прост метод – да носим в себе си един-два ореха.

Когато бил млад, дядо Стефан чул от негови колеги, че от вредните лъчи спасение няма и начин да се защитим просто не съществува. Той обаче решава да не се съгласи и залага на свой метод за спасение.

Дядо Стефан е убеден, че вредните влияние в последните години са се засилили. Това е резултат от заобикалящата ни навсякъде електроника като компютри, лаптопи, телефони, телевизори и други. Бившият архитект е убеден, че освен орехите, някои видове дървета също могат да бъдат безценни за хората в борбата им с вредните лъчения.

Всеки е свободен да последва примера му. Единственото нужно, за да сте винаги здрави и да живеете дълго, е да се научите да използвате даденото ни от природата.

Във всеки удобен скучай черпете енергия от дърветата. Прегръщайте ги често или се облягайте с гръб на ствола им. Освен това пъхнете орех в джоба си и никога не се разделяйте с него – и ще живеете вечно./ ezine.bg

 

И още:

Орехите, често биват разглеждани като нездравословни поради високото им съдържание на мазнини и калории, които съдържат. Въпреки това все по-често се появяват изследвания, които оборват това твърдение. Орехите съдържат здрави етерични масла, антиоксиданти, витамини, минерали, протеини и фибри, което ги прави истинска супер храна.

Здравните ползи от орехи са много. Нека обсъдим някои от предимствата им, за които може би не знаете.

1. Подобряват вашата памет

Орехите съдържат незаменимите мастни киселини омега 3 и 6. Те спомагат за подобряване на паметта и познавателните функции на мозъка.

2. Предпазват от депресия

Като включите тези ядки в хранителния си режим те могат да помогнат за предотвратяване на състояния на депресия. Проучвания са показали, че ниските нива на омега-3 могат да бъдат особено вредни. Това има смисъл, тъй като омега мастните киселини са полезни за мозъка. Орехите съдържат изобилие от омега-3, които помагат за предотвратяване на депресия.

3. Подобряват качеството на спермата

Опитвате се да забременеете? Уверете се, че вашият любим яде по една шепа орехи всеки ден, тъй като едно от предимствата на орехите е подобряване на жизнеността на сперматозоидите. Те също така може да спомогнат за предотвратяване на аномалии при сперматозоидите.

4. Спомагат за здравето и силата на косата и ноктите

Орехите са отличен източник на биотин или витамин B7, който се смята за добър за косата и ноктите и им помага да растат по-силни и по-здрави. Витамин Е, който също се съдържа в орехите дава на косата и ноктите здравословен блясък. Орехите също така предотвратяват загубата на коса.

5. Предотвратяват увеличение на простатата и рак на гърдата

Орехите имат много високи нива на антиоксиданти. Поради това те забавят растежа на простатата, и намаляват риска от рак на гърдата.

6. Подобряват двигателната функция

Омега-3 мастните киселини правят чудеса с мозъка, включително подобряват двигателната функция, когато се приемат в умерено количество.

7. Чудесни са за кожата

Консумирането на орехи помага на кожата да изглежда по-млада и по-здрава благодарение на мощните антиоксиданти и витамин Е. Можете да използвате и лосион с орехово масло за защита срещу суха кожа. Кой не иска по-млада, по-здрава и по-еластична кожа?

8. Помагат за предотвратяване на сърдечни болести

Проучвания направени в Съединените щати, Австралия, Нова Зеландия, Испания и Израел показват, че 2-3 порции орехи на ден намаляват нивата на холестерола достатъчно, за да се намали риска от коронарна болест на сърцето. Ако имате сърдечно заболяване в семейството си, може да обмислите редовната консумация на орехи.

9. Помагат за контрол на теглото

В допълнение към всички изброени до момента ползи за здравето орехите могат да бъдат чудесно средство за контрол на теглото. Те съдържат много фибри, белтъчини и мазнини, от които ще се почувствате сити за по-дълго време.

10. Подарете си енергия

Една от непосредствените ползи от орехи е, че те съдържат много витамини от групата В, които могат да дадат тласък на вашата енергия. Това върви ръка за ръка с фактора за управление на теглото.

Източник: Petel


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *