0

Човешкото тяло има свой собствен потенциал за саморегулация, който работи както трябва, ако органите и системите функционират безотказно. В противен случай токсините се отлагат в тъканите, защото не се елиминират правилно. Това се отразява зле на външния ви вид и цялостното здраве.

Тялото иска помощ, ако има обриви по кожата, дискомфорт в работата на стомашно-чревния тракт, умора, слабост и главоболие.

Когато се появят такива симптоми, е важно да преразгледате диетата си – да намалите до минимум храните, които дразнят стомашната лигавица. Това са алкохол, газирани напитки, пушени, солени храни, консерви, подправки, маринати.

Също така трябва да премахнете всякаква пържена храна, тъй като тя улеснява усвояването на вредните вещества и повишава тяхната токсичност. Вместо всичко това, лекарите препоръчват да започнете деня с чаша топла вода и каша за закуска.

Овесената (или оризова) каша, изядена сутрин, ще помогне за „защита на стомашната лигавица от негативни влияния“ и ще активира вътрешната система за детоксикация, казват лекарите.

За да си набавите протеини при първото си хранене, е препоръчително заедно с кашата да изядете например едно варено яйце.

Можете допълнително да помогнете на червата си, като добавите към диетата си трици, зеленчуци и храни, съдържащи бета-каротин (тиква, спанак, моркови, сладки картофи, броколи). Освен това боровинките, червеният боб, орехите и храните, богати на витамини от група В, ще помогнат за осигуряването на антиоксидантна защита на тялото.

По-рано онкологът и проктолог Елена Смирнова обясни защо си струва да включите овесена каша в менюто. Благодарение на неразтворимите фибри, овесената каша стимулира чревната подвижност и премахва токсините. Освен това, консумацията на само три грама разтворими овесени фибри понижава нивата на холестерола.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *