0

На 5 март беше публикувана класацията на най-богатите хора в света според Bloomberg. Тя бе воден от американския бизнесмен Джеф Безос , изпреварвайки предприемача Илон Мъск, който държеше първенството почти година. Ето как живеят най-богатите хора на планетата и за какво харчат парите си.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс има приходи от 150 милиарда долара.

На 68 години той все още използва обикновен телефон с капаче и отказва да си купи смартфон, обича да яде чийзбургери и да ги пие с кола, и сам мие чиниите у дома. Но той живее в луксозна къща в Калифорния с площ от 540 квадратни метра и на стойност 43 милиона долара. Панорамните прозорци са с изглед към океана: можете дори да се насладите на гледката от джакузито. Гейтс е ентусиаст на спортните автомобили, особено на Porsche. Сега милиардерът планира да построи първата в света супер яхта, задвижвана само с течен водород.

Проектът ще струва приблизително 600 милиона долара.

Състоянието на собственика на Tesla Илон Мъск е 198 милиарда долара. То намаля, тъй като цената на акциите му падна със 7 процента. Още през 2020 г. Мъск заяви, че възнамерява да продаде цялото имущество. И той удържа на думата си: отърва се от шест луксозни имения и се премести в къща от 37 квадратни метра в Тексас. Това е дизайнерска къща на стойност 50 хиляди долара. Едната стая е разделена на хол, спалня, кухня и баня.

Мъск живееше в сгъваем дом, за да може да го разглоби и транспортира по всяко време.

Състоянието на основателя на компанията за онлайн търговия Amazon Джеф Безос възлиза на 200 милиарда долара. Той живее в Лос Анджелис в луксозно имение на стойност рекордните 165 милиона долара. Джеф обаче не е фен на скъпите коли. Десет години той кара една и съща кола, Chevrolet от 1987 г., след което преминава към Honda.

Но яхтата на Безос струва 400 милиона долара. Той също така има личен самолет на стойност 65 милиона.

Състоянието на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг е 179 милиарда долара. Той или купува, или продава своите имения в различни щати на Америка и купува земя. Марк притежава около 1300 акра земя на хавайския остров Кауаи на стойност 100 милиона долара. В плантациите му се отглеждат джинджифил и папая. Милиардерът има страст към евтините коли – кара Фолксваген и Хонда.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *