0

Кивито може да се нарече истински плод чудо, защото съдържа много полезни вещества. Този плод е пълен с антиоксиданти и всички видове витамини, включително витамин С. то защо, ако включите киви в ежедневната си диета, това ще донесе много ползи на тялото.

Защо трябва да ядете киви сутрин?

Този плод съдържа фибри. Помага за осигуряване на усещане за ситост, без да претоварва тялото с калории. Кивито също съдържа мощни антиоксиданти, които имат положителен ефект върху тялото и подобряват здравето на кожата. В кивито можете да намерите и витамин B9, който има положителен ефект върху имунната система. Този плод съдържа ензима актинидин, който подпомага храносмилането. Този плод също съдържа витамини Е, К, мед и калий.

Кой трябва да яде киви с повишено внимание?

Този плод може да бъде доста силен алерген. Затова трябва да се използва умерено и с повишено внимание. Освен това съдържа киселини, които могат да повлияят на зъбния емайл. Ето защо, след като ядете киви, е препоръчително да изплакнете устата си с вода. Струва си да се ограничи консумацията на този плод при хора с повишена стомашна киселинност и стомашно-чревни разстройства.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *