0

Италианската актриса и певица София Лорен ще навърши 90 години на 20 септември. Нито тя самата, нито околните могат да повярват на тази цифра. Изглежда невероятно, че на толкова уважавана възраст човек може да запази чар, любов към живота и младежка сила. Каква е тайната Самата София Лорен казва, че това е средиземноморската диета. Но какво е това?

„Дължа всичко, което виждате, на спагетите.“

Актрисата, носителка на Оскар, е известна със своите остроумни реплики, като тази. Наистина, понякога се уморявате да отговаряте на едни и същи въпроси, а вниманието на обществеността и журналистите само се увеличава от година на година.

И така, докато се снима за списание наскоро, актрисата каза:

„Понякога, когато кажа, на колко съм години, не го вярвам, чувствам се като на 20.“

Тя вярва, че е много важно да си щастлив, когато се гледаш в огледалото, да мислиш за себе си като за красота. Това позволява на жената да остане млада и щастлива за дълго време.

Диетата на София Лорен, която я кара да се чувства на 20 години на 89

В интервю за Elle Australia звездата говори за ползите от средиземноморската диета. Той помага не само да поддържате фигурата си, но и елиминира много заболявания, като е отлична превантивна мярка.

Диетата на София Лорен се основава на растителни храни. Но не трябва да се отказвате и от животински протеини. И така, диетата включва:

пресни зеленчуци и плодове;
маслини и зехтин;
изобилие от зеленина;
ядки, зърнени храни;
боб, нахут, леща;
морски дарове, риба;
нискомаслени млечни продукти;
пилешко в умерени количества;
паста и ориз

Очевидно основата на такова хранене са здравословни храни, които насищат тялото с всичко необходимо. Ето защо средиземноморската диета е одобрена от много институции като диетата на столетниците.

Ползи от средиземноморската диета

Благодарение на високото количество фибри във вашата диета, ще останете сити по-дълго, без да се налага да ядете нещо „тежко“. Плодовете и зеленчуците не съдържат много малко калории, така че могат да се консумират в големи количества.

Средиземноморската диета е нежна за кръвоносните съдове, защото ви позволява да замените наситените мазнини, които човек получава от месните продукти, със здравословни мазнини от зехтина.

Лекарите потвърждават, че яденето на растителна храна предотвратява диабет тип 2, а за тези, които вече го имат, постепенно им позволява да намалят броя на лекарствата, които приемат.

Диетата на София Лорен се препоръчва на възрастни хора, страдащи от високо кръвно налягане. Редовната консумация на здравословни храни ще намали риска от развитие на рак и деменция.

Отбелязано е също нормализиране на храносмилането, съня и психическото състояние. За да се почувствате на 20, уверява актрисата, просто трябва да се храните правилно.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *