0

Момичетата с мазна кожа са запознати с факта, че след нанасяне на матираща козметика, мазният блясък се връща след няколко часа. Но причината не винаги се крие в нискокачествена или неправилно подбрана козметика, а просто трябва да обърнете внимание на диетата си и да я коригирате. Мазната кожа носи със себе си много проблеми: черни точки, акне и, разбира се, постоянен мазен блясък. Но излишъкът от изядени мазни храни допълнително провокира производството на мастни жлези. Следователно можем да кажем с увереност, че все още е възможно да се намали мазният блясък с помощта на диета!

Хранене, което нормализира работата на мастните жлези

Когато създават здравословна диета, тези с мазна кожа трябва да следват тези полезни препоръки.

Нискомаслена храна. Препоръчително е напълно да избягвате свинското месо, всичко пържено, бързо хранене, майонеза и храни с добавено масло. Например, салатите могат да бъдат подправени със зехтин, което е не само вкусно, но и здравословно. По-добре е да ядете пилешко месо, то не съдържа много мазнини и е богато на микроелементи.

Консумираната храна трябва да бъде прясна, а не замразени полуфабрикати. Трябва да забравите и за колбаса.

Богати на цинк храни. Ежедневната консумация на продукти като пилешки и телешки черен дроб, тиквени семки, варен телешки език помага за справяне с кожни обриви и регулира секрецията на себум.

Зърнени и бобови растения. Елда, ориз, овесени ядки, грах, боб и леща помагат за попълване на липсата на желязо в организма, което спомага за нормализиране на работата на мастните жлези.

Зеленчуци, плодове, горски плодове, билки и ядки. Ако някои зеленчуци и плодове могат да се консумират сурови, тогава определено трябва да ги ядете в тази форма, като минимизирате количеството сол. Бих искал да спомена такъв цитрус като грейпфрут, който има изключителни свойства. Използването му в храната за кратко време обогатява тялото с витамин С и основни микроелементи, което спомага за премахване на излишните мазнини. Само не прекалявайте с употребата му, защото това може да доведе до алергична реакция.

Пресните зеленчуци трябва да бъдат съществена част от ежедневната ви диета. Ядките са неизчерпаем източник на витамини, хранителни вещества и микроелементи.

Отказ от млечни продукти. Млечните продукти насърчават повишената секреция на себум.

Морска храна. Яденето на морски дарове възстановява Омега-3 мастните киселини, които от своя страна имат противовъзпалителен ефект и забавят процеса на стареене. Рибата не трябва да се пържи, а например да се пече.

Отказ от сладкиши и нишестени храни. Захарта е един от основните врагове на кожата, затова е много важно да изключите всякакъв вид сладкиши от менюто си. В крайна сметка те допринасят за появата на акне и водят до преждевременно стареене на кожата.

Напитки. Всеки знае колко важен е режимът на пиене.

Пиенето на 1,5-2 литра чиста вода на ден има положителен ефект върху кожата и тялото като цяло.

По-добре е напълно да се откажете от кафето и газираните напитки. Същото може да се каже и за алкохола, но ако душата изисква почивка, тогава би било правилно да пиете малко количество вино. Най-добрият вариант би бил да пиете зелен чай.

Важно е да разберете, че е погрешно да фокусирате вниманието си върху конкретен елемент от менюто си. Само интегрираният подход към вашата диета ще има положителен ефект върху кожата ви, която от своя страна ще ви радва с красота и здраве през целия ви живот.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *