0

Тайната на перфектните палачинки е добавянето на малко вряща вода към готовото тесто, за да се запази топло, каза главният готвач Антон Калер. Той посочи трите най-добри рецепти за палачинки.

„Класическият метод: три яйца, половин литър мляко, не мога да ви кажа точния грам брашно, обикновено го правя на око, но консистенцията трябва да е много рядка – като заквасена сметана. Добавете олио вътре. Добавете също лъжица захар и малко сол. Без никакви подправки. Винаги добавям малко вряща вода. Резултатите са много неутрални палачинки, които вървят с всичко“, каза Калер.

Според събеседника има много варианти на палачинки, защото има много рецепти за самите палачинки и още повече за пълнежи. Той обаче посочи трите най-добри според него рецепти.

Френски десерт – палачинки Креп сюзет

„Има палачинки, наречени Crepe Suzette. По принцип това са обикновени палачинки, но въпросът е, че след готвене те се сгъват на триъгълници и се задушават или с резенчета портокал, или в портокалов сок. Понякога се добавя малко алкохол. В ресторантите обикновено се правят с коняк и се сервират с топка сладолед. Това са много вкусни цитрусови палачинки“, каза готвачът.

Калер отбеляза, че когато готвят палачинки, готвачите винаги добавят масло.

Тоест, първо палачинките се пекат, след това се сгъват на триъгълници и тези триъгълници бързо се задушават в тиган в пресен портокалов сок, с кора, може би с добавка на мед, тръстикова захар, подправки, например канела или ванилия, и се добавя малко нещо силно алкохолно.

Палачинки „Пияна вишна“

Главният готвач каза, че едни от любимите му рецепти за палачинки са палачинки, базирани на десерта Пияна вишна.

„Пекат се класически палачинки. Приготвя се крем на базата на извара, сметана, пудра захар и ванилия, а върху палачинките се залива сладко от вишни. Това се прави много просто: пресни замразени вишни/череши, малко вода, захар, можете да добавите канела (отлична комбинация с череши), „затегнете“ всичко с царевично нишесте (преди това нишестето трябва да се разреди в студена вода до консистенцията на соса) и накрая добавете към черешите малко алкохол. Комбинацията е невероятна“, сподели той.

Също така, според Калер, можете да добавите черен шоколад вътре в крема сиренето, защото комбинацията от черен шоколад и череши, по думите му, е „наистина готина“.

Палачинки джоб

В допълнение, готвачът сподели класическа рецепта за палачинка – джоб.

„Бих направил палачинки с кисело мляко. Например, разредете млякото или кефир с вода. Тези палачинки стават много нежни. Запържете див лук, за да омекне. И се прави на джоб, когато палачинката се изпече и се завие вътре с такъв лук и малко друг пълнеж”, каза той.

Калер предложи да приготвите два вида пълнеж за палачинки джоб. Първо: извара с пушени патешки гърди. Второ: леко осолена сьомга, извара, малко каперси, малко сок от лайм – сервира се с червен хайвер.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
informativno-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *