0

Лековита вода в село Добрич, Димитровградско, вече повече от четиридесет години лекува болките на хора от цяла България. Аязмото тече в местна къща и помага при заболявания на очите, безплодие, кожни проблеми и какви ли не други болки, кълнат се хора, успели да се докоснат до него.

Чудотворната течност била открита от баба Василка през 1970 година година. Малко преди това жената имала пророчески сън, в който светиите Йоан Златоуст, Василий Велики и Григорий Богослов ѝ се явили. Те ѝ обяснили, че преди шест века на мястото, където сега е домът ѝ, се е намирал храм.

След това тримата светии заръчали на женицата да започне да копае в земята около къщата си, докато от нея бликне вода. За самата течност те разказали, че потича от свещена планина, извисяваща се в невидимия свят, и заръчали на Василка да я раздели на три. Старицата послушала съветниците си и започнала да копае, докато наистина потекла вода.

След това с помощта на водопроводчиците я пуснала да тече през три различни чешми – едната носелакъсмет на младите и ги дарявала с плодовитост, а другите две помагали при кожни заболявания и проблеми с очите.

Щом чешмите в дома на Василка заработили, славата им се разнесла из целия Димитровград, а по-късно из всички краища на страната. В къщата на старицата започнали да прииждат всякакви хора, надявайки се да се изцерят с вълшебната вода. Добричлийката, от своя страна, приемала всеки радушно и му помагала с каквото може.

Кристина Черникова

Източник: sanovnik


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *