0

Индришето е красиво, изключително ароматно и много полезно. Когато приготвяте домашните си компоти от сини сливи или вишни, сложете по 1 листенце индрише, което дава изключителен аромат.

Ако правите мармалад или жар от сини сливи, сладко от вишни или череши, пак сложете индрише. Има няколко направления, при които ароматната индрихи е изключително полезна. Домашната индрише е една изключителна билка. Индришето обзрява и укрепва имунната система. Това се постига като се вдишва аромата на растението и се изсипва директно от саксията, като се отстрани 1 лист и се стриже с ръка, за да се отдели неговото етерично масло или като се побере 1 лист.

Индрихе повдига тонуса на уморен човек, но и на хора, които са боледували, дори от по-сериозни заболявания, както и при пролетна умора.

Правите следната полезна смес:

Откъснете 20 пресни листа и ги счуквате в хаванчето. Настържете кората на 3 лимона и изцедете сока им. Добавете 500 грама мед и счуканите ядки на 30 ореха. Объркайте добре и добавете счуканите листа индрише. Всяка сутрин 30 минути преди хранене яжте по 1 с.л. Ако се възстановите след заболяване, яжте по 1 с.л. 3 пъти дневно.

Индриете лекува високо кръвно и болно сърце. Не е необходимо да направите никакви отвари или други чайове, за да регулирате високото кръвно или болно сърце. Просто късате от саксията 2-3 листа индрише и ги изяждате на гладно. Не приема храна 30 минути, за да може индришето да подейства.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *