0

Възможно е в кухненският ви шкаф да има истинско съкровище , за което дори и не предполагате. Този продукт може да замени скраб, тоници, мицеларна вода и маски за ллиц – просто трябва да го смесите правилно с други налични съставки и естествени продукти .

Ефектът от содовите маски е удивителен: кожата става гладка и освежена, като след пилинг в салон. В допълнение към мощните си почистващи свойства , содата е добра, тъй като стяга овала на лицето и изглажда фините бръчки на възраст от 35. Така нареченият Anti-age ефект , само без да плащате за марката. Редакторите ни днес ще ви кажат защо е необходима содата за лице за всяка жена .

 

Сода за гладка кожа

Употребата на сода за кожата е неоспорима и въпреки факта, че тя не съдържа никакви витамини, а от минералите в нея има само натрий .

Тези маски обаче отдавна са признати за лечебни и подмладяващи. В древен Египет содата била наричана „пепелта на божествения огън“ заради уникалните си очистващи свойства.

Почиства добре всички видове замърсявания : прах, мазнини и остатъци от грим. Това до голяма степен се улеснява от ронливата текстура, която работи като скраб.

Избелва кожата. С помощта на содовите процедури можете самостоятелно да се отървете от лунички, старчески петна или нежелан тен.

Содата е мощен абсорбент . Извлича токсините и свободните радикали от горните слоеве на кожата, което обикновеният сапун или мицеларната вода не може да направи .

Измиването със сода облекчава раздразнението, за разлика от други видове пилинг. Освен това има дезинфекционен ефект , бори се срещу гъбички и бактерии, следователно е много ефективен в борбата с акнето.

Омекотява кожата и отваря порите, като в идеалния случай я подготвя за подхранващи и хидратиращи продукти.

Почистването със сода има свои собствени нюанси. Така например, натрият реагира с кожата почти моментално , така че всяка маска ще има изчерпателен ефект след 10 минути. Содата е с бързо действие

Важно е да се има предвид, че прекалено чувствителната, изтънена и в същото време суха кожа може да страда от такъв активен компонент. Курсът на използване на домашни маски не е ограничен, но е препоръчително да не злоупотребявате с процедурата: веднъж на 5-7 дни е достатъчно. И задължителна хидратация веднага след употреба! Изключение могат да бъдат само специални хидратиращи маски , рецептите на които ще споделим с вас.

Маски за дълбоко почистване

За да постигнете ефекта на пилинг, има няколко доказани рецепти. За дълбоко почистване и борба с черните петна и обриви се използва сода, смесена с пероксид. Сместа нежно почиства лицето, след което изплакнете с топла вода.

За по-мек ефект използвайте чаена лъжичка сода за хляб и приблизително същото количество гел за измиване или пяна за лицето. Маска на базата на портокалов сок ще помогне да се отървете от старческите петна по-бързо, а с белтък – за стягане на контура на лицето.

 

Маски за подхранване и хидратация

Нуждаете се от мазна основа. На 2 с. л. сода за хляб трябва 1 супена лъжица зехтин, но ако имате възможност да използвате узряло авокадо, можете да уцелите шестица от тотото (изобилие от „живи“ витамини, минерали и киселини ще се грижат за кожата по сложен начин ). В този случай ще е достатъчна една лъжица пулпа само

 

Маски за суха, увредена кожа

Мляните овесени ядки се смесват със сода в съотношение 1: 1 и се заливат с равно количество кисело мляко или сметана. Осигурява нежно почистване, омекотяване и заздравяване на кожата

Маски за старееща кожа

В допълнение към дълбоко хидратиращите маски (които също са подходящи), препоръчваме да изпробвате освежаваща рецепта за  маска със сода и краставица.

Ще ви трябва:

половин краставица
1 ч.л. сода
0,5 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. овесена каша
1 ч.л. мед
един яйчен белтък

Комбинирайте всички съставки в блендер и нанесете маската за 15 минути. В този случай съдържанието на сода е ниско, така че можете да я задържите по-дълго. Активните хранителни вещества в медът, краставицата и овесените ядки могат да проникнат дълбоко в почистената кожа. Нанесете маската с нежни масажиращи движения и изплакнете с топла вода.

По-рано говорихме за невероятния омекотяващ ефект на  содата. Прилагайки маска за ръце веднъж седмично, можете да ги поддържате гладки след 40 и след 50 години. Ефектът за избелване играе голяма роля: снежнобялата кожа и ноктите никога няма да излязат от стил.

Содовите маски ще заменят пътуванията до козметика, но след такъв домашен пилинг препоръчваме да използвате интензивни овлажнители . Те ще предотвратят прекомерното изсушаване и ще бъдат по-ефективни в подхранването на тъканите: отворените пори дишат по-добре и абсорбират ценни компоненти. Ако сте харесали нашата статия, запишете си я и споделете с приятелите ви!


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *