0

Днес ще ви научим как да се справите с плевелите с помощта на няколко трика и природни съставки!

Разходката всяка сутрин върху красивата морава е прекрасно удоволствие. Но за да изглежда зелената трева привлекателно, ще трябва да поработите усилено, тъй като тя изисква изкореняване на основните й врагове – плевелите. Можете да ги късате почти всеки ден, но те все ще се появяват.

 

Но не се разстройвате и си представете как успявате да победите във вечната борба с плевелите. Днес ще ви разкажем за няколко природни средства, които ще ви помогнат да се справите с този проблем.

Средства против плевели

Сода

Ако плевелите, които растат във фугите между плочките на улицата и другите подобни места, ви дразнят, използвайте сода – това е идеалният инструмент. Просто поръсете тези места със сода и мразените от вас растения няма да растат повече там.

 

Сол

Направете си разтвор – чудо, като смесите 1 чаша сол и 2 чаши вряща вода. Там, където полеете с тази вода, няма да поникнат плевели. Също така, можете просто да поръсите със сол нежеланите растения и те дълго време няма да ви притесняват. Солта не само ги убива, но и тя остава по горните слоеве на почвата след поливане, което означава, че известно време няма да растат нови неприятели.

 

Оцет

Сипете нужното количество оцет в спрей бутилка и напръскайте плевелите, като обърнете най-много внимание на корените. Направете това много внимателно, защото ефектът върху културните растения ще бъде същият както при плевелите.

 

Водка

Смесете 30 мл водка с няколко капки течен сапун и 2 чаши вода. Излейте в спрей бутилка и напръскайте плевелите, върху които пече слънце. Така те ще изсъхнат и дълго време няма да растат. Този метод няма да подейства на растенията, които растат на сянка.

 

Мулч

За масова борба ще ви помогне един прекрасен и всеизвестен способ – мулчиране с органични или неорганични материали. Плевелите не могат да растат, тъй като няма да получат слънчева светлина.

 

Хербициден сапун

Спомнете си как оцета и солта действат самостоятелно, да не говорим какви ефективно средство ще се получи, ако ги смесите. За да го направите, смесете равни части сол, оцет и настърган сапун. Поръсете растенията със сместа.

Царевично брашно

Такъв продукт предотвратява развитието на растенията от семена. Определен вид глутен в състава му работи като един вид заключване на покълването. Ето защо, най-подходящо е да използвате този механизъм в средата на лятото, когато културните растения са вече пораснали и няма да има опасност за тях.

 

Тези средства са икономични и лесни за използване. Не забравяйте да споделите полезната информация с приятелите си в социалните мрежи.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *