0

Търновец, който вече 5 години живее с куршум в главата след като бил прострелян от свой съгражданин, обжалва постановено от Окръжния съд в старата столица обезщетение от 10 000 лева. Тихомир Иванов /43 г/ е предявил иск заради тежката травма в размер на 500 000 лева. Магистратите обаче признаха едва 10 000 лева от сумата по време на процес на 14 май тази година, съобщава „Труд“.

На подсъдимата скамейка бе изправен Александър Кънев /45 г/, който бе стрелял срещу Иванов при среднощна свада, но съдът реши, че е ранил опонента си при самоотбрана. Драмата се разигра на 14 декември 2013 г., около 01.30 ч. на ул. „Охрид“ в старата столица.

Кънев направил опит умишлено да умъртви Тихомир Иванов като го прострелял с пистолет „Макаров“ 9х18 мм от непосредствена близост в лявото слепоочие, като му причинил сляпо входно огнестрелно нараняване в челната област на главата със засядане на проектила. Заради травмата потърпевшият получил общо разстройство на здравето, опасност за живота, като деянието е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Тихомир Иванов също бе стрелял и ранил в главата опонента си. Със същата присъда, Окръжен съд – Велико Търново осъдил Кънев да заплати на Тихомир Иванов, сумата от 10 000 лева като обезщетение за претърпените от последния неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Делото в Апелативния съд във Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба на гражданския ищец, като се обжалва само размера на присъдената сума по иска

Източник: Petel


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *