0

Петокласник от Бургас намери в автобус на градския транспорт изгубен портфейл с пари и документи за самоличност и ги върна на притежателя им.

Йоан Милов е ученик в Основно училище „Антон Страшимиров“ в морския град, а ръководството на учебното заведение разбрало за постъпката му, след като собствениците на парите и документите се обадили на директора, за да изкажат благодарност и да похвалят петокласника.

Йоан Милов пътувал с автобус на градския транспорт, когато попаднал на изгубеният портфейл.

„Бях ходил до работата на майка ми и се качих в автобуса и седнах на седалката. Маратонката ми беше отвързана и аз клекнах да си я завържа и видях портмонето. След това го взех, прибрах се вкъщи, отворих го и видях дебитна карта, лична карта, карта за автобус и пари“, спомня си момчето и разказва пред NOVA.

В портфейла, освен документите за самоличност, имало и 200 лв. Ученикът се сетил да отиде до най-близкия пътнически терминал, за да предаде намерената вещ на служителите. Оставил двете си имена и телефон за контакт. Дори не му минало през ума да вземе част от парите.

Само след 20 минути портфейлът бил върнат от служителите на общинската фирма „Бургасбус“ на собственичката. Жената позвънила в училището, за да разкаже за добрата постъпка.

„Аз реших, че това е нещо, което трябва да се сподели със всички, като искам да благодаря и на родителите, защото те са тези, които са възпитали и подкрепили детето в неговата постъпка. Ние сме горди, че е наш ученик, че е в нашето училище и ще бъде за пример на всички“, каза директорката на училището Диана Петкова.

Срещнахме собственичката на изгубения портфейл със петокласника. От вълнение жената не може да говори за случката, която я притеснила много.

„Тя се притесни много. В един момент се усеща, че го няма портмонето и се обажда в крайната спирка, където е . Казват „Нямаме такова“. След 15-20 минути детето го намира и ѝ се обаждат. Взехме телефона, разбираме къде учи, къде живее – всичко и искаме да благодарим. Този жест, който направи, е за подражание на всички деца. Това е Йоанчо, нашата гордост“, каза съпругът на жената Красимир Димитров.

Семейството вече е направило подарък на петокласника. Награда и благодарност получи и от ръководството на училището. Йоан вече се чувства герой в училището, в което всички знаят за постъпката му.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *