0

Дебора Михайлова даде първо телевизионно интервю пред Лора Крумова по Нова тв.

Тя сподели, че се страхува, че може да няма деца заради силните лекарства, които се наложи да приема.

Страхувам се, но не искам животът ми да приключи. От 15 септември излизам и ходя на училище. Преди това не съм излизала, даже и до магазин не съм ходила. Това сподели пред Нова тв Дебора, която бе брутално разрязана от приятеля си Георги и зашита с 400 шева по-късно.

 

„И заради хората, които ме гледат и това, че нямах коса“, допълни тя.

Дебора разкри, че е получила много снимки от жени, които са били жертви на насилие.

„Отговарям на някои и съм съпричастна към всички жени, но към някои съм просто без думи“, сподели още момичето.

„Аз никога не съм очаквала, че цяла България може да излезе. Дори хора извън България. Тогава разбрах, че имам подкрепа и ми подейства зареждащо. До този момент не се чувствах никак. Просто стоях и гледах в една точка. Дори не знам какво е. Не си ти“, сподели Дебора.

„Осъзнах, но не веднага. Седмица-две след като започнах да се възстановявам осъзнах какво се е случило“, разказа тя.

Тя е категорична, че е разпознала нападателя си, пише blitz.bg.

„Не се познавам от кратко време с него и няма как да го объркам. Глас, походка, всичко. Бяхме се уговорили да се видим и го чаках вкъщи. До последния момент бяхме във връзка. Звънна се, каза: „Аз съм“ и отворих вратата. Бях оставила отключено и влезна“, спомня си тя.

Дебора определя отношенията им до тази вечер като „съвсем обикновени“.

 

„Видях маскиран мъж, целия в черно, с маса и ръкавици. Чувствах, че съм в опасност, но мислех, че този период най-вероятно ще отмине и нещата между нас ще се наредят и няма да е такова положението, но съм сгрешила“, продължава историята си момичето.

„Бях си в моята стая. Оправях си косата, защото точно я бях измила. Усмихна се, помня как замахна към мен и това е последното, което помня. Неговата усмивка. Нямам никакви спомени.

Следващите са когато чаках линейка и съседката. Бях в безсъзнание, но чувах машинка. Не изпитвах никаква болка. Първият ми спомен е как си плисках лицето с вода в съседката. Дори не знам как съм стигнала до там“, разказва още тя.

Дебора е видяла какво се е случило с тялото й, докато чака линейката.

„Видях висящи меса. Бях в шок доста дълго време“, каза тя.

„До ден днешен ме боли главата, вие ми се свят, гади ми се. Отслабнах между 10 и 12 килограма. Месец-месец и нещо се хранех само със сламка, защото не можех да дъвча“, обясни Дебора.

„Постоянно питах докторите дали ще умра, а те казаха, че правят всичко възможно да съм жива. Само на една от раните имаше болка, но през останалото време заспивах и се събуждах. Нямах достатъчно кръв. Не знам колко съм загубила, но знам, че е много.

Заспивах и се събуждах. Даже не е заспиване, а задрямвах и се стрясках. Белезите зарастват. От време на време болят и сърбят, но скоро започвам лечение и се надявам да мине всичко нормално“, споделя тя.

Дебора е била във връзка с Георги от 3-4 месеца, когато е станал инцидента.

Тя разказа и кога е започнало насилието.

„От самото начало, но не толкова показно. Съвсем нормални забележки, които не са нормални, но съм ги възприемала така. Да не нося клинове, блузи с дълбоки деколтета. Съобразявах се.

Не исках да има излишни скандали, но в течение на времето се започна удряне и душене. Удряше ме всеки път, когато се видим, дори и без повод“, каза още Дебора, като разкри, че не е споделяла с никого това.

„Хвана ме за гърлото, причерня ми, пусна ме и каза: „Спокойно, знам какво правя, няма да умреш“. Към края на нашата връзка започнах да имам страх от него, съобразявах се какво говоря, как и по какъв начин го казвам“, разкрива тя.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *