0

Човечеството винаги е страдало от болестта на Алцхаймер или деменцията. Това е придобито слабоумие, което се характеризира с деградация на мисленето, паметта, поведението на човек. Проявите на деменцията при различни хора са много разнообразни.

Не е вярно, че болестта на Алцхаймер засяга само възрастни хора. Деменцията може да започне да прогресира при хората в доста млада възраст и с времето да доведе до доста тежки последици. Човек постепенно губи придобитите си преди това умения, професионализъм, действията му стават хаотични и нелогични.

Деменцията не може да бъде излекувана, но нейното развитие може да бъде значително отслабено, ако тренираме мозъка си със задачи за логика и памет. Основният проблем е, че само малка част от хората са в състояние самостоятелно да забележат в себе си нарушения в работата на главния мозък, проблеми в поведението. За съжаление, когато хората около такъв човек сериозно започнат да се притесняват за състоянието му, вече е късно.

Признаци за деменция в ранен стадий:

– намаляване на социалната активност
– загуба на комуникационни умения с другите
– състояние на апатия
– депресивно състояние
– трудности, срещани при изпълнение на добре позната работа

Най-крайните етапи на деменцията са пълната загуба на всички човешки умения, до невъзможността да се държи лъжица, да се ходи и да се седи.

Съществуват различни методи и тестове за идентифициране на развиваща се деменция при хората. Всички те са базирани на прости задачи по логика, памет, комуникация.

Простичко казано, това са задачи за ученик от първи клас. Но за хората, склонни към деменция, понякога не е лесно да минат всички тези тестове.

Ето ви един такъв тест за деменция. В основата му е задачата за концентрация и способността да се отделят отделните фигури от общата маса. Опитайте теста сега.

Намерете камилата на изображението:

Ако успеете да намерите камилата на картинката, значи не ви грози Алцхаймер

Разкажете ни за своите резултати в коментарите. Колко време ви отне да изпълните задачата?

Ако не можете да намерите камилата на снимката, тогава си струва да тренирате мозъка си, като използвате различни задачи и тестове.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *