0

Основният съд във Феризай, Западно Косово, осъди мъж на доживотен затвор за убийството на младо момиче през 2021 г.

Според обвинителния акт на 21 август 2021 г. сутринта Дардан Кривача е накарал 18-годишната Маригона Османи да встъпи в сексуални отношения с него против волята ѝ в жилището му, след което я е разсъблякъл и е нанесъл удари по тялото ѝ.

По- късно мъжът е започнал да удря Маригона Османи с тояга и заедно с втори мъж, обвинен по случая – Арбър Сейдиу, е нанесъл удари по различни части на тялото на момичето.

С множество наранявания, вътрешни кръвоизливи по тялото и в мозъка, счупени долна челюст, ребра, лява ключица и прешлени на врата двамата мъже завеждат Маригона в спешната помощ в болницата във Феризай и си тръгват, пише КосоваПрес.

Арбър Сейдиу получи наказание от 15 години затвор като съучастник в убийството на младото момиче.

Преди началото на съдебното заседание във Феризай Колективът за феминистична мисъл и действие проведе символична акция пред сградата на съда.

Протестиращите поискаха обвинените за убийството на Маригона Османи да получат максимално наказание.

„Жестокото насилие, което Кривача извърши над Маригона Османи с помощта на Арбър Сейдиу, докато не я уби, както и нейната загуба прави невъзможно за нас да забравим.

Не можем да забравим, че Маригона можеше да е жива днес, ако държавата я беше защитила навреме.

Възмутени и с голяма болка, ние се събираме този петък и призоваваме за справедливост за Маригона“, се казва в съобщението на Колектива за феминистична мисъл и действие.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *