0

Когато Меган Мос Джонсън е на 15 години, тя претърпява вирусна инфекция, в резултат на което получава сериозни усложнения.

Момичето развило миокардит, при който се възпалил сърдечният мускул. Животът на Меган бил в опасност и единственото, което можело да я спаси, била трансплантация на донорско сърце.

За щастие такова сърце е намерено и операцията по трансплантацията му е успешна. Меган била безкрайно щастлива и го смятала за подарък от съдбата.

Скоро след операцията момичето се омъжило за музиканта Нейтън Джонсън и младите хора веднага помислили за свое дете.

Меган забременялаа и лекарите преценили, че шансовете й да роди и да стане майка са големи, тъй като от трансплантацията на сърцето са минали 7 години.

31-годишната Меган имала нормална бременност и родила дъщеря си Ейли в края на юни.

Съпругът на жената Нейтън бил много щастлив от това събитие, той направил снимка на щастливата мама с бебе на ръце и я публикувал в социалните мрежи, като написа следното:

„Честит рожден ден бебе Ейли Кейт Джонсън! Меган се справи страхотно и сърцето й не отказа. Всичко мина добре и без усложнения. Аз съм най-щастливият баща на света!”

Приятели на двойката започнали да ги поздравяват и да пожелават на майката и момичето много здраве и прекрасно бъдеще. Тогава никой не знаел, че щастието няма да продължи дълго.

8 часа след раждането Меган се почувствала много зле и, въпреки усилията на лекарите, починала.

Лекарите не посочили точната причина за смъртта, но според Американската кардиологична асоциация при „жените, които са претърпели сърдечна трансплантация, не са изключени странични ефекти и усложнения поради бременност“.

Съпругът на Меган бил шокиран от смъртта на жена си и бил много разстроен от загубата. Приятели и роднини подкрепяли мъжа с каквото могат. Те се погрижили за бебето и започнали да събират дарения за семейството, което загубило младата си майка.

Междувременно Обединената мрежа за споделяне на органи заявила, че Мег, твърд привърженик на донорството на органи, със своите органи ще спаси 50 живота и ще помогне на двама души да прогледнат чрез трансплантации.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *