0

Автомат за кафе, вода и дребни сладки на пътя между Смолян и Мадан никога не остава без монети, с които хората без пари да се почерпят.

Машините са монтирани до автобусна спирка в село Равнища. Монетите се поставят на самата машина.

„Идеята е този, който няма пари или дребни, да се почерпи. Монетите може да послужат и в случай, че някой от автоматите не е върнал коректно ресто“, обяснява собственикът им Енес Уйчев. Досега той няма оплаквания от посегателства върху имуществото му въпреки, че е на оживен път.

Хората се впечатляват с публикации в социалните мрежи от оставените без надзор пари.

“В Плевен ще сложат и бележка „Другия път повече“, гласи коментар под публикувана снимка. Друг пък казва: „Дано да има повече съзнателни и съвестни хора“.

Трети казва, че ако и политиците ни си вземат пример от тези хора, държавата ни ще бъде Швейцария на Балканите. Друг споделя, че „на магистралата сложиха химически тоалетни. Откраднаха ги, но няма информация дали пълни са ги откраднали“.

Енес Уйчев е на 20 години и поставил автоматите, когато навършил пълнолетие. „Понякога монети оставят самите минувачи, аз самия се стремя да винаги да има стотинки. Искам да помагам макар и с малко на хората“, добавя Енес.

Той е останал без майка, когато е бил на 9 години, преди 2 години починал и баща му. Енес работи като шофьор на камион в частна фирма в Мадан.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *