0

Истинско чудо беше спасяването на малко 3,5-месечно бебе, извадено от развалините на сграда в Хатаи след 128 часа под отломките.

Повече от 5 дни без вода, храна, в пълен мрак, при неблагоприятни условия (нощните температури падали под нулата) прекарала съвсем сама малката Бетин Бегдаш, която сестрите наричали Гизем (мистерия).

След като било извадено от развалините, бебето било настанено под наблюдение в градската болница в Адана, където му е оказана първа помощ.

При първия преглед в линейка лекарите не открили здравословни проблеми на бебето и след кратък престой в болницата в Адана тя е откарана с президентски самолет за Анкара.

Там бебето е настанено в лечебно заведение, където лекарите провели серия от прегледи в градската болница в Етлик.

След това Бетин е откарана с частен самолет от Анкара обратно в Адана. В Адана бебето било посрещнато от министър Дерия Яник, който предал бебето на майката Жасмин Бегдаш, чието лечение продължава в градската болница в Адана.

Жасмин Бегдаш, майката на детето, също била спасена жива, а баща й и двамата й братя са загинали.

След ДНК тест майката и детето се събрали отново 54 дни по-късно.

Министърът по семейните въпроси и социалните служби казал: „Детето, спасено от екипи за търсене и спасяване 128 часа след катастрофата, е истинско чудо. Фактът, че то оцеля и няма здравословни проблеми, много изненада всички.“

Министър Дерия Яник споделя: „Свързването на майката и детето е едно от най-ценните неща на света. Да бъдем партньор в това щастие наистина означаваше много за нас. Но Гизем сега е нашето дете. Нашата подкрепа винаги ще бъде с Гизем ..

Пожелавам и се надявам Аллах да ги дари с дълъг и щастлив живот и никога повече да не се разделят Нека винаги има красота, доброта, просперитет, благополучие, щастие за всички деца в нашата страна и по целия свят.

Това е нещото, което искаме да станем свидетели на това щастие.“

Нека расте живо и здраво бебето, чието спасение може да се нарече истинско чудо.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *