0

Снимка на три момичета, облечени в рокли с цветовете на България под Паметника на свободата „Шипка“, обиколи социалните мрежи и впечатли потребителите. Снимката е т.нар. фотоманипулация, тъй като момичетата не са три, а моделът всъщност е само един.

 

Снимката е дело на пловдивския фотограф Георги Иванов, а идеята за нея е на неговата приятелка Виктория. Тя решава, че иска да поздрави българите за 3 март по някакъв начин.

„Двамата съвсем сами заснехме въпросната фотоманипулация. Това е комбинация от няколко кадъра, събрани в едно.

 

Цялото нещо ми отне 7-8 кадъра и няколко часа труд“, разказва фотографът Георги Иванов. Георги обаче остава разочарован, тъй като някои от хората, споделили снимката, скриват, че той е авторът.

 

„Това ме изненада по доста неприятен начин. Хората полагаха усилия, за да изтрият инициалите ми от снимката и не споменаваха кой е авторът. Нямам идея защо някой полага усилия да скрие кой е авторът, като просто може да я сподели по правилния начин“, казва фотографът.

 

Двойката работи и по други проекти, използвайки отново фотомонтаж. Георги харесва нещата да изглеждат фантастични, съобщи btv. С приятелката му дори обмислят да направят своя изложба.

 

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *