0

20-годишен студент е един от героите, спасил поне 10 души в смъртоносната влакова катастрофа край Лариса.

Андреас Аликаниотис е пътувал в злополучния трен, който се удари челно с товарен по линията Атина-Солун. Младежът е успял да счупи стъклото и да спаси много хора.

„В пейзажа на разочарованието и драмата могат да се видят истории, които предизвикват емоция и напомнят, че има късчета надежда“, пише лекарят от университетската болница в Лариса д-р Ерис Циастудис.

И нарича герой 20-годишния студент, успял да извади от огнения ад най-малко десет младежи – деца, момчета и момичета, цитира я гръцкото издание „Вима“.

По чудо Аликаниотис е излязъл почти невредим от втория вагон. Пренебрегвайки опасността, той се хвърлил да спасява хора. И е успял, не крие възторга си лекарят.

Ето какво още пише д-р Циастудис.

„Въпреки че вчера небето беше изпълнено с ангели, имаме късмета да видим един земен ангел сред нас – 20-годишния студент Андреас Аликаниотис.

Той е герой, защото с риск за живота си се хвърли в огромния огън, не напусна вагона, а успя сам да счупи стъклото и да спаси толкова млади хора.

В днешния мрачен ден Андреас ни показа, че в младото поколение гърци има доброта, принципи и морал! Поздравления за родителите ти, Андреас, които са те отгледали.“


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *