0

„Днес поредният колега се оплака, че са му откраднали велосипеда.

 

Режат металните връзки, с които е завързан, товарят го на бус – и го продават в България. Не остана колега, на който не са му откраднали велосипеда.

На мен ми откраднаха 3 пъти и затова си купувам вече по-евтини – използвани, втора ръка превозно средство. Има нов и за 500 евро, има и за над 6 000 евро“, това разказва Фери М., един кърджалиец в Германия.

 

Разказът му продължава така:

„И всички твърдят, че велокрадците са или българи, или румънци. Виждали са ги по време на акция.

Допреди години имаха друг бизнес. Вземаха смартфони или автомобили на изплащане, или банков заем, колкото могат да вземат (до 50 000 евро) и дим да ги няма. Но тези измами бяха в толкова огромни мащаби, че вече с българска или румънска лична карта нищо не можеш да вземеш на изплащане.

 

Преди 2 години имаше супер изгодна промоция – двугодишен договор с 30 евро такса за смартфон, с неограничен интернет, със скоростна връзка. Но не можах да се възползвам. Обиколих всички магазини. Нямам никакви задължения, ШУФА-та ми е чиста (това е система за справка на липса или наличие на задължения, която се изисква при всяка търговска сделка, наемане на квартира и др.), работата на постоянен договор, заплатата – достатъчно висока.

 

Но всички отказват, без да кажат причината. Накрая се ядосах и вдигнах скандал. И тогава казаха премълчаваната истина. За хора с българска и румънска карта тези услуги не важат. Няма проблем да си сириец, африканец или друг.

В Германия 20% от населението са чужденци. С това тя се нарежда на първо място по брой чужденци в Европа и на трето място в света.

 

Но другите чужденци са с много по-добро реноме от българи и румънци. Сирийци, афганистанци и араби са специализирани в други престъпления – изнасилвания.

Но българи и румънци – в кражбите. И в проституцията. Почти всички проститутки в публичните домове са румънки или българки.

Бедни ми, бедни, Паисий! Поради що ли се срамя да се нарека българин… в Германия?!“

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *