0

Собствениците на имоти в затворен комплекс край Созопол са принудени да им плащат такса, за да влязат техни гости. Хората се оплакват и от липсата на диалог с представители на фирмата, която отговаря за поддръжката на общите пространства.

 

Пред екип на Нова телевизия собствениците разказаха, че достъпът до комплекса, в който те имат имоти, е ограничен. За да влязат вътре са им нужни карти.

“Всеки апартамент има право на 4 карти – първите две са на по-ниска цена, вторите две – на по-висока“, разказа Александър.

Приемането на гости също се заплаща. таксата е 4 лева на ден.

 

Една от протестиращите жени, собственик на 6 апартамента, споделя, че от Дружеството отказват да й дадат нужният брой карти. Подобен е случаят и на друга. “Ние сме 5-членно семейство и едно от децата ми не може да влезе в комплекса, защото имаме само 4 карти“, каза жената.

Проблеми има и поддръжката на комплекса. Оказва се, че собствениците на апартаменти в 10-годишният комплекс плащат електричеството си на цени за промишлени потребители.

 

“Въпреки, че комплексът е на над 10 години към днешна дата от май месец има подадено заявление към EVN за персонални партиди на собствениците. До този момент ние не знаем на каква цена са били смятани нашите сметки за електричество“, казва протестиращата.

 

900 лева е била таксата за месец януари на една от недоволните собственички.

Фирмата, която отговаря за поддръжката на комплекса, излезе със становище.

Те заявиха, че са провели среща със собствениците на 15 юли. На нея е постигнато съгласие, “което ни поставя в неразбиране на продължаващите действия на протестиращите“, се казва в изявлението.

 

Собствениците на имоти в комплекса изразиха готовност да протестират докато не исканията им не бъдат чути.

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *