0

Веднага след получаването на сигнала за тежката катастрофа на бул. “Черни връх” в София, към мястото на инцидента отиват 4 линейки. Първата пристига на 4-тата минута. В нея е 25-годишната докторка Йоанна Минкова.

По думите й – таксиметровият шофьор, който също пострада по време на инцидента, е оцелял по чудо, а за двете момичета шанс не е имало.

23:08 ч. Спешните медици получават сигнал за тежка катастрофа.

„Подробности не се знаеха. Знаеше се, че има тела, части от тела, не се знаеше колко са жертвите“, разказа д-р Йоанна Минкова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Първият екип, който отива на място, е този на доктор Йоанна Минкова. Именно тя оказва помощ на единствения оцелял.

„Беше шофьор на такси, беше оцелял слава Богу, с минимални травми беше като по чудо, защото половината му кола му беше отнесена“, обясни д-р Минкова.

„Момичета бяха на 50 метра разстояние една от друга. Бяха починали на място, и двете с травми несъвместими с живота. Не са имали никакъв шанс нито да реагират, нито да разберат какво ще им се случи след 2-3 секунди.”.

През това време към инцидента отиват още екипи. От кадрите от видеорегистраторите се вижда, че по-малко от 10 минути след инцидента, на място вече има няколко линейки, полиция и пожарна. Всички остават до късно, за да търсят дали евентуално няма още жертви.

„При такива високоскоростни инциденти много често може телата на жертвите да бъдат много по-далече от местопроизшествието”, каза д-р Минчева пред btv.

– Отивате почти веднага. Не успяхте ли да видите нещо, някой да бяга?
– Не, те вероятно веднага са си тръгнали, но все пак моето внимание беше насочено към това да търся жертви и да помагам.

До този момент тази катастрофа е най-тежката в още не дългата кариера на 25-годишната доктор Минкова.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *