0

Родителите на 7-годишната Калина, която почина преди два месеца, са дарили 130 000 лева за закупуването на детска линейка във Варна.

Момиченцето страдаше от онкологично заболяване и въпреки че хиляди българи дариха средства за лечението й – почина.

 

Сега родителите й Боян и Вили Димови написаха писмо до всички дарители, в което изказаха своята благодарност за подадената ръка и обявиха решението си да дарят част от събраните средства за каузата „детска линейка“.

„Изминаха два месеца откакто Калина пое друг път. Всички ние искахме лечението да има преднина и да я видим отново на крака сред нас, но съдбата реши друго.

 

Знаем колко силно и вие се надявахте на това и знаем, че частица от вашето сърце е вече при нея. Пред вас сме да ви благодарим от името на цялото семейство, че бяхте до нас. Вие, мили хора, сте огромна сила и подкрепа на всички, които са в нужда. Докоснахте ни с вашата доброта и щедрост! За съжаление не можахме да използваме всичките средства от дарение за целта, за която се събраха. Но от нас като родители е дълг да продължат пътя си с енергията, която тези средства носят.

 

Дадени са от сърце за детското здраве. Така и ще бъдат пренасочени. Част от тях са насочени към други дарителски кампании, друга част за подпомагане закупуването на детска линейка за Варна“, написаха съпрузите.

 

С дарените от семейство Димови 130 000 лева, благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“ успя да събере нужната сума от 250 000 лева за закупуването на специализирания медицински автомобил, който ще помогне на хиляди бебета и малки деца в региона.

 

Следващите стъпки са поръчването, изработването и доставянето на специализираната линейка, което ще отнеме няколко месеца, но пък е ще бъде изключително ценна и ще помага на специалистите педиатри в обслужването на между 5 и 10 деца в денонощието.

 

Източник: glasnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *